5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Panna-koek

Wederom een mooie voetbal-dag is aan gebroken op de Kranemortelweg te Zeilberg. Ons team die nog steeds vrolijk is vanwege de overwinning op SV Deurne, is klaar voor een nieuwe strijd.

Onze start-opstelling wijkt niet veel af van onze vorige opstelling: Anouck in de goal, Sem Relou, Neal en Sem van Bommel in de verdediging, Roos en Lois als middenvelders en Darryl en Klara in de spits. Voor de wissels blijft dan over: Suus, Bram, Knut en Sesait.

Daar waar het in het 1e kwart rustig blijft qua goals, zijn er wel kansen genoeg vanuit ZSV. Menig maal weet Darryl het doel te bereiken, maar geen gaatje te vinden. Het 2e kwart daarentegen start beter. In de 25ste minuut weet Darryl voor de zoveelste keer de verdediging te passeren met zijn dribbel-acties en weet met een mooi schot de bal tussen de benen van de keeper te plaatsen: Een panna! ZSV gaat aan de leiding met 1-0. Met de maandagavond training sluiten we altijd af met latje knallen, de achterliggende gedachte is: dat onze spelers leren de bal met een boog te schieten. Daarnaast is het penalty schieten op de woensdagavond bedoelt om goed in de hoeken van het doel te kunnen schieten. Nou weten we allemaal dat Neal het vaakst de “Op ’t latje Matje” wisseltrofee mee naar huis neemt. Neal staat dan ook bewust als midden verdediger opgesteld. In de 28ste minuut van de wedstrijd schiet Bruheze de bal naast het doel achter de lijn. De doeltrap wordt genomen door Neal. En zoals deze bedoeld is gaat deze over alle spelers van Bruheze heen en belandt in de voeten van Darryl. Darryl dribbelt richting het doel, haal uit en schiet! Wederom een panna tussen de benen van de keeper: 2-0 ZSV! Onze eerste assist is hiermee een feit.

Het blijkt dat ineens ons team volledig in de ban is van de assists. Daar waar we altijd alleen maar lezen: Darryl scoort, Suus scoort laten nu ook onze andere spelers hun naam vast leggen in dit verslag en in de ranglijst voor voetballers. Jaja, naast de doelpunten worden ook de assists bijgehouden. Door een omloop van omstandigheden krijgen we in het 3e kwart onze eerste tegen goal. Daarmee krijgen we toch nog even een signaal dat we wel scherp moeten blijven. Want nog zo’n foutje zou de stand alweer op een gelijkspel kunnen brengen. En dat zou jammer zijn, omdat we net zo als vorige week, sterker zijn dan onze tegenstander.  Door onze verrassing van de dag: Sesait (die vandaag een uitermate goeie wedstrijd speelde) komt de bal bij Suus, die deze op correcte wijze weet te benutten en de stress bij de trainers weer weg weet te halen.

In het 4e kwart blijft ZSV nog steeds sterk aanvallend voetballen. Naast een schot op de paal en nog een paar schoten naast het doel, krijgen we ook nog een showtje van Darryl die ten valt komt en er gelijk een koprolletje van maakt. Wij als trainers steken dan gelijk een bordje in de lucht: 10 punten. In de 46ste minuut van de wedstrijd komt Knut met een uitverdedigende bal tot over de middenlijn gedribbeld, speelt deze af aan Darryl. Darryl haalt uit en schiet! En of dat het nou deze goal was of de volgende, wederom wist Darryl de keeper tussen de benen te schieten. In de laatste 3 minuten van de wedstrijd viel namelijk wederom een goal. Vanuit een doeltrap schiet Neal naar Bram en Bram plaatst deze bij Darryl in de voeten. Darryl en Suus gaan samen op het doel af. Darryl kiest ervoor om het heft in eigen hand te nemen en schiet het laatste doelpunt van de wedstrijd in het net achter de keepster van Bruheze. Eindstand 5-1.

Een wedstrijd waar we weer vele mooie veranderingen van het team hebben gezien. Spelers die meer tot voetballen toe komen. Er wordt beter overgespeeld. We zijn ons er weer van bewust dat we geen ballen achter moeten uit verdedigen door het midden. Buitenkanten van het veld gebruiken, want daar zit de ruimte. En die ohw zo belangrijke doeltrap. Nog 2 wedstrijden te gaan tot de nieuwe indeling van start gaat. Momenteel staan we met een aantal teams gedeelde 3 plek in het klassement. Stijn en ik gaan er alles aan doen om ons team op de rit te krijgen voor de komende 2 wedstrijden. De puntjes op de i. Er vanuit gaande dat Rood Wit’ 62 geen punten meer laat liggen, ga ik voor een mooie 2e plek in het klassement. Nog 2 wedstrijden: 2x winst!