Wedstrijdverslag van de JO19-2 tegen ST Sporting:

Molenstraat 37
5866AA
SWOLGEN
tel. 0478-853722

Het was weer zover, de heren van de JO19-2 moesten weer een wedstrijd spelen en ditmaal was het helemaal in Swolgen (of all places….). ZSV was het helemaal zat om niet te winnen, dus vandaag verliezen of gelijk spelen was geen optie tegen Swolgen die nog geen enkel punt hadden en al 2x kansloos hadden verloren. Het was kwart voor 1 (de tijd die was afgesproken) en de heer Maas en de heer Geus waren er nog niet. Een kwartier later kwamen de heren beide pas aan, hierdoor kwamen we een kwartier later ook pas bij de accommodatie van ST Sporting ( wat er niet verkeerd uitzag ). De mannen die te laat kwamen kregen ook een behoorlijke preek van de trainer, en ze mochten ook minimaal de helft van de wedstrijd vanaf de linker- en rechter positie op de bank toekijken. De warming-up was een chaos, en het afwerken ging bij een paar spelers ook niet helemaal lekker. De concentratie was ook niet ver te zoeken, want de mannen waren meer aan het discussiëren “of dat meisje aan de zijde van het veld wel of niet de vriendin van onze vleugelaanvaller Tijn Rops was….

De scheids floot af en de wedstrijd kon beginnen. ZSV begon scherp aan de wedstrijd, ondanks dat ze een chaotische voorbereiding hadden gehad. De bal werd rondgespeeld en er was rust in het spel. Jesse Welten en Ruben Welten coachte de verdediging goed en achterin werd de rust behouden. Dennis speelde uitstekend rechtsbuiten en creëerde zelf ook veel kansen, helaas zonder goal. We creëerden veel voorin en uiteindelijk beloonde we ons ook met een doelpunt doordat Rens hem erin schoot uit de rebound (0-1). Niet veel later werd er ook gescoord door Stijn Swinkels, waardoor de stand nu 0-2 was. Toch maakte vlak daarna Swolgen nog de 1-2 waardoor de wedstrijd spannender werd gemaakt.

RUST

De tweede helft begon en ZSV begon net zo scherp aan de 2e helft als aan de 1e helft, alleen werd de bal mee en dan nog chaotisch weggewerkt. ZSV creëerde en creëerde maar zonder resultaat. Uiteindelijk kwam Tijn Rops erdoor na een prima bal van Dennis en zorgde hij ervoor dat Willibrord niet hoefde te ijsberen de laatste 20 minuten. Dennis zorgde ervoor dat er veel kansen kwamen, ook de tweede helft. Uiteindelijk gaf hij een goede bal op Stijn en Stijn schoot hem via een speler van St Sporting (voor de 2e keer) in de goal, hierdoor kwam ZSV op een lekkere voorsprong van 4-1. Er lagen genoeg mogelijkheden voorin om de score op het laatst nog uit te breiden, helaas gebeurde dit niet maar de eerste 3 punten van het seizoen waren binnen!!!

Na de wedstrijd is er nog dikke Terror muziek gedraaid door de heren Swinkels en Munsters, waardoor de conciërge van ST Sporting nog steeds doof is…

4-1 is een mooi begin, dit smaakt naar meer!