5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Wedstrijdverslag van de mannen van de JO19-2:

Het was zaterdag 6 november en de JO19-2 van ZSV uit de Zeilberg mocht weer voetballen. Er stond een thuiswedstrijd tegen Olympia’18 uit Boxmeer op het programma en de stemming voor de wedstrijd was goed. Veel jongens hadden de avond ervoor een gezellig drankje genuttigd bij de lokale feestcafé ’s en gingen hierover terugblikken in het kleedlokaal. We begonnen aan de warming-up en het weer was niet al te best. Het stormde hard op sportpark de Kranenmortel en met een harde wind werd het moeilijker om de bal rond te spelen. De mannen waren wel scherp gezet voor de wedstrijd door Willibrord Manders en zijn assistenten, omdat ZSV scherp aan de wedstrijd moest beginnen. Dit gebeurde echter niet en ZSV had het moeilijk in de openingsfase.

Toch weet ZSV te scoren doordat Tijn Rops de bal erin knalt na een mooie combinatie tussen Koen Steegs, Stijn Swinkels en Tijn zelf (1-0). Niet veel later schiet Tijn ook de 2-0 binnen en lijkt de wedstrijd al klaar te zijn na ongeveer 30 minuten. Toch maakt Boxmeer de 2-1 waardoor de wedstrijd weer spannend begint te worden.

RUST

Na de rust gaat ZSV door waar het gebleven was en bleef het maar kansen creëren. Dit resulteerde in een goal die gemaakt werd door Koen Steegs die hem rustig in de linker hoek plaatste, waarbij Bas weer een assist leverde ( 3-1 ). Niet veel later maakte Koen Steegs een wereldgoal door de bal (zeer bewust) van een lange afstand erin te schieten ( assist van de wind). Het stond dus 4-1 en de wedstrijd leek weer te zijn gespeeld, totdat Olympia de 4-2 maakte. Niet lang daarna reageerde de ploeg goed en maakte Koen alweer zijn derde goal van de wedstrijd (5-2!) met weer een assist van Bas Jacobs. Er volgde toen enkele opstootjes waarbij de spelers van Olympia door hun trainer op werden gewezen. Ook raakte Bas geblesseerd waarbij hij van het veld getild moest worden door kramp. De wedstrijd werd toch weer spannend toen Olympia’18 effectief met de kansen omging en het na 10 minuten weer 5-4 stond. De druk werd als maar groter van Olympia en ZSV wist niet hoe ze hier op moesten reageren. Er volgde ook nog een discutabel moment waarbij de tegenstander van ZSV naar de scheids schreeuwde of het wel of geen penalty was, en volgens de scheids was dit zeker geen penalty (wat in mijn ogen wel een terechte beslissing was).

Niet veel later werd er druk gezet door Koen Steegs en Jelle Swinkels op de rechterkant, wat resulteerde in een aanval doordat de bal afgepakt werd door Jelle. Jelle Swinkels rende door de verdediging heen die niet op orde stond en kapte daarbij ook nog de keeper uit en schoot de bal met links rustig binnen waardoor de 3 punten in Zeilberg zouden blijven. Hij deed hierbij ook net alsof ie Ronaldo was (wel nuchter blijven he, het is maar de 3e klasse). De vreugde was er bij ZSV en de verslagenheid was te merken bij de mannen uit Boxmeer. Niet veel later scoorde zij toch nog de 6-5, doordat de bal voor onze keeper net een hete kroket was (mooi verwoord door Willibrord). De goal werd alleen in de laatste minuut gemaakt, dus was de wedstrijd hierna ook vrij snel klaar. De 3 punten bleven in de Zeilberg en de winstreeks blijft zich voortzetten door de mannen van Willibrord.