... (schot)
42'

E-Pupillen (najaar), E1, Hoofdklasse B

2 oktober 2010 9:15

Het weer was vanochtend erg druilerig, en er was enige twijfel of de wedstrijd vandaag door zou gaan. Het zou toch niet zo zijn dat we vanochtend voor niets zo vroeg opgestaan waren. Gelukkig was Mart Wijnands ook al vrij vroeg op het sportpark, en na een telefoontje kwam het verlossende bericht, lekker voetballen dus. Na een lange autorit kwamen we in Veghel aan bij het inmens grote sportpark van Blauw Geel. Een prachtig sportpark met goede en mooie voorzieningen zoals maar liefst 3 kunstgrasvelden. Op 1 van die velden mochten onze boys hun kunsten gaan vertonen. Het veld was nog lekker nat van de ochtenddauw dus het balletje rolde lekker. Na de intensieve warming up en het trainerspraatje kon de wedstrijd beginnen. We startten fel en gretig aan de wedstrijd en overdonderden op het oog de tegenstander met ons spel. Al vrij vroeg kwamen we op voorsprong door Remco die een voorzet van Koen controleerde met de borst en vervolgens met een lobje over de keeper de bal in het netje zag verdwijnen. Hierna leek Blauw Geel wakker te worden en begonnen wat meer druk uit te oefenen op onze verdedigers. Dit resulteerde in 2 goals voor Blauw Geel, en het leek of onze jongens even de weg kwijt waren. Vlak voor tijd echter schoot Davereaux hard op doel, via de paal viel de bal voor de voeten van Freek die rustig bleef en binnenschoot. 2 - 2 Dus de ruststand. In de rust werden nog even wat details aangehaald, en we waren het er eigenlijk wel over eens dat we hier niet hoefden te verliezen. In de 2de helft golfde het spel heel erg op en neer, en er waren kansen voor beide doelen. Met enig kunst en vliegwerk af en toe hielden we de schade beperkt. Voorin was er veel beweging door onze spitsen die telkens snel de verdedigers van Blauw Geel afjoegen, waardoor ook vaak de lange bal gehanteerd werd. Na 10 minuten in de 2de helft een goede goal van Koen na een schot van wederom Davereaux. De keeper vond het balletje te warm en liet m los, waarna Koen met een droge knal de keeper kansloos liet. Hierna ging Blauw Geel wat meer alles of niets spelen en ongeveer 10 minuten voor tijd kwam de bal voor ons doel, we kregen m niet goed genoeg weg en Blauw Geel scoorde de gelijkmaker. Dit was ook de eindstand ondanks een dubieus gegeven vrije trap voor Blauw Geel op 4 meter voor ons doel. Vandaag was de inzet en de wil om een goed resultaat neer te zetten overduidelijk aanwezig, en met regelmatig goed voetbal hebben we in elk geval een resultaat kunnen neerzetten waarmee we met een goed gevoel naar huis konden.