DE RIPS
tel. 0493-599413

Here comes Johnnie, gonna tell you the story…

Het is vrijdag 26 november 19:00 uur; Persconferentie

De coronacijfers blijven maar stijgen en we krijgen nieuwe maatregelen. Amateurvoetballers mogen niet meer ’s avonds trainen, wedstrijden gaan voorlopig nog steeds door.

Gelukkig maar dat de wedstrijden nog steeds door mogen gaan, want daar zijn wij goed in! Helaas ben ik zelf niet in gelegenheid om bij de wedstrijd te zijn, omdat ik voor alle zekerheid nog een corona-test moest doen en daar later op de dag pas de uitslag van zou krijgen. Die overigens negatief was.

Mijn plaatsvervangend assistent-coach en trainer Robin, nam mijn taak over en samen met onze sidekick: Stijn Swinkels, begeleiden zij vandaag de wedstrijd. Robin die overladen werd met appjes van mij: Appje voor de opstelling, appje welke spelers een beetje meer coaching nodig hebben, appje dat hij de wedstrijdballen niet vergeet op te halen bij Toon, appje dat hij niet vergeet een sociaal gesprekje te houden met Toon… Maar onze Robin had reeds eerder met dit bijltje gehakt en dit alles was niet nieuw voor hem. Ik die op afstand onze Toon verkondigde dat er deze keer geen wedstrijdverslag zou zijn omdat ik de wedstrijd niet kon meebeleven, hoorde op de achtergrond Robin roepen: Wedstrijdverslag wordt geregeld! Ik zag de twinkeling bij Toon in zijn ogen en dat zegt meer dan duizend woorden. Ik ben wel van mening dat dit verslag minder dan duizend woorden is, maar daar komen we aan het einde wel achter.

Zoals de titel al weer geeft: Here comes Johnnie, gonna tell you the story

(Voor de kenners: het 2e couplet van een liedje van de Dire Straits)

Here comes Johnny, gonna tell you the story
Hand me down my walkin' shoes
Here comes Johnny with the power and the glory
Backbeat the talkin' blues

Ter zake: De opstelling tegen ST Fiducia/Elsendorp JO11-1JM was als volgt:

Anouck in de goal, Danick, Loïs en Neal in de verdediging, Roos en Bram op het middenveld en Klara en Darryll in de spits. Alles reserves: Sem van Bommel, Sem Relou en Suus. ST Fiducia/Elsendorp is voor ons geen vreemde. Zie het wedstrijdverslag: We can be Heroes. Toen wisten we dit team te kloppen met 5-2 op onze thuisgrond. Nu uitspelend op hun eigen grondgebied.

Het fluitsignaal wordt gegeven en meteen zijn we al sterk aanvallend. Al in de 3e minuut van de wedstrijd is het Klara die de bal in de voeten speelt van Darryll, waarna hij ZSV JO11-3JM op een 0-1 voorsprong weet te brengen. De 2e goal volgt al binnen 5 minuten door een solo-actie van wederom Darryll. ST Fiducia/Elsendorp die vorige keer al opgeschrikt waren door de snelheid en acties onze Tasmanian Devil Darryll hadden het geweldige plan om hem dan nu maar te omsingelen met een 4-tal spelers. Wat weer mogelijkheden bracht voor onze andere spelers die daardoor vrijer over konden spelen. Het 1e kwart is ook onze verdediging op scherp waardoor nagenoeg geen kans tot scoren van de tegenstander mogelijk maakt. Mocht er dan toch doorbraak in onze verdediging komen, dan stond daar onze rots in de branding: Anouck, die een behoorlijk goeie kans van de tegenstander wist te stoppen.

Het 2e kwart wordt wederom zoals het 1e kwart sterk gestart. Na een goeie actie van Sem Relou, komt de bal bij Darryll, die hem vervolgens keurig afspeelt aan Suus, die vervolgens het 3e doelpunt voor ons team weet te scoren. Maar ook de tegenstander weet in het 2e kwart de doellijn van onze goal te passeren. Ondanks het goeie verdedigingswerk van Sem van Bommel en Loïs weet ST Fiducia in het 2e kwart 2x te scoren.

Over het 3e kwart heb ik niet veel spannends te horen gekregen, maar het was wederom Darryll die in de 36ste en 45ste  minuut de bal over de doellijn van de tegenstander wist te werken.

Het 4e kwart krijgt de tegenstander nog een beetje hulp van Neal, die waarschijnlijk nu ook op de assist-lijst van de tegenstander staat. Nadat Danick een mooie pass aan Darryll geeft, weet Darryll het 6e doelpunt voor ZSVJO11-JM achter in het net te plaatsen. Ook ST Fiducia weet nog een 4e goal te scoren en vervolgens sluit Darryll af door nog 2 doelpunten te scoren in de 58ste en 59ste minuut. Voor de toeschouwers een mooie koude wedstrijd met veel doelpunten. Ons team stijgt weer een positie op de ranglijst. Volgende week tegen ONDO JO11-1, een voor ons nog vreemde nieuwe tegenstander. ONDO JO11-1 die momenteel heerser is van onze ranglijst, moet in de pan gehakt gaan worden. Zie het maar als stukjes rookworst in de erwtensoep. Dat zou ons tot een geweldige positie in de ranglijst brengen. Maar ONDO JO11-1 heeft al meerdere wedstrijden met enige overtuiging gewonnen. We weten wat ons te doen staat!

Iedereen weer bedankt! Tot volgend weekend.