5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Winterstop en Go (naar 2022)

Vandaag wordt de laatste wedstrijd gespeeld van het 2e kwart, tevens ook de laatste wedstrijd voor de winterstop. Merkwaardig is dat wij het enige team zijn die in het 2e kwart alle wedstrijden gespeeld hebben. De andere teams in onze competitie hebben 1,2 of zelfs wel tot 3 wedstrijden gemist. Wij hebben gewoon alles wat gespeeld moest worden gespeeld.

Mede uit de uitslag van vandaag blijkt dat wij niet het beste team zijn, maar ook zeker niet het slechtste team. Wij zijn precies de middenmoot. Wij hebben in het totaal 12 wedstrijden gespeeld, waarvan 6 gewonnen en 6 verloren. Wij hebben zelf in 12 wedstrijden 54 doelpunten gescoord en 73 tegendoelpunten geïncasseerd. Ik vind dat we daar wel trots op mogen zijn.

In bijna al deze wedstrijden heeft Anouck bij ons in de goal gestaan. De allereerste wedstrijd heeft ook Klara in het 3e en 4e kwart onze doellijn mogen verdedigen. En 4 wedstrijden terug hebben we Loïs nog als invalkracht gehad. Maar vandaag is de dag van de veranderingen. Eentje had ik zelf al bedacht de andere werd ik 5 minuten voor aanvang wedstrijd mee verrast. Normaal spelen wij met een opstelling van 3 2 2. Dat wil zeggen: 3 verdedigers, 2 middenvelders en 2 spitsen. Vandaag gingen we spelen 3 3 1. Oftewel 3 middenvelders en 1 spits. Ik wou vandaag Darryll een keer op een centrale plek hebben in het team. De mid-mid kan vanuit zijn positie de bal verdelen om zich heen. Darryll die momenteel 40 doelpunten voor ons team gescoord heeft, heeft nu de kans om de bal meer af te spelen op een andere teamgenoot. De 2e verandering was dat onze goalie aangaf graag mee te willen voetballen… Huh!?! What? Anouck heeft 10 wedstrijden laten zien waar ze goed in is: keepen. Ik hoefde over dit verzoek niet lang na te denken, gaan we regelen: jij voetbalt het 3e en 4e kwart.

De opstelling van vandaag: Anouck in het doel. Sem Relou, Danick en Sem van Bommel als verdedigers, Klara, Darryll en Bram als middenvelders en Suus in de spits, blijven over als reserve: Roos, Neal en Sesait. Nou moet ik heel eerlijk zeggen, en dat is voor het eerst, dat ik deze keer niet alle acties meer exact weet. Ik heb vandaag zo staan te genieten van deze wedstrijd! D’r wordt echt mooi voetbal gespeeld in ons team. Dit was gewoon en totaal andere wedstrijd dan vorige week. Het leek wel alsof er een ander team stond. In de 1e kwart wordt er veelal gevoetbald op de kant van de Grashoek. Darryll weet in de 5e minuut een mooi hard strak schot schuin het doel in te schieten. Wat even later opgevolgd wordt door sterk overspel van Darryll en Suus, waar de bal eindigde bij Suus, die deze helaas niet weet te benutten. In de 11e minuut komt er een soort gelijke actie van Darryll zoals in de 5e minuut: een mooi hard schot in het doel van de Grashoek. En dit is waar ik het niet meer zeker weet. Maar na een actie van Darryll die de bal voor het doel weet te krijgen, is het Suus die met haar scheenbeen nog net de bal weet te raken, waardoor we weer een doelpuntje mee mogen rekenen.

In het 2e kwart laat de Grashoek met een enkel doelpunt iets van zich horen, waarna ZSV weer overheersend is met 2 doelpunten van Darryll in de 24ste en 26ste minuut. Het 2e kwart is ook het kwart waarbij de Grashoek in de gaten kreeg dat Darryll onze topscoorder is, menig speler van Grashoek probeerde dan ook Darryll te stoppen, door niet alleen de bal te raken maar ook Darryll. En in het 3e kwart is dit dan ook voor onze Darryll te veel. Hij is kwaad, woest en terwijl hij van het veld afloopt trekt hij zijn shirt uit en gooit deze op het voetbalveld. Gaat buiten de lijnen op de grond zitten en is er klaar mee: Hij doet niet meer mee. Ik heb snel even Sem van Bommel het veld ingestuurd en ben gelijk ff met Darryll gaan praten. En na de pep-talk van de coach stond onze Darryll alweer te springen van enthousiasme om deel te nemen aan de wedstrijd. Maar uiteraard moest hij nu even wachten tot het 4e kwart van start ging. Andere momenten in het 3e kwart was dat Roos op de doellijn had plaats genomen i.p.v. Anouck. En het mooiste moment van het 3e kwart, was dat Anouck een goal wist te scoren. Ons Anouck niet normaal niet verder komt dan het keepersgebied staat nu op de 4e plek van het topscoordersbord, hoe leuk is dat. De Grashoek weet echter wel gebruik te maken van de keeperswissel en dat ze Darryll zo ver hebben gekregen dat hij het veld verliet en weet terug te komen tot 6-5.

Het 4e kwart laten we zien dat er niet met ons valt te dollen en maken we deze wedstrijd af met nog 2 doelpunten van Darryll. Darryll en ik hadden afgesproken dat hij in het 4e kwart 3 doelpunten zou scoren, maar 2 is ook goed… 😉

Na het penalty-schieten, waar Roos overigens heel goed haar doellijn heeft verdedigd, gingen wij ons klaar maken voor onze kerstgroetfoto (weer zo’n bedenkseltje van de coach) Iedereen de geel/zwarte kerstmuts op en lachen maar! Toon Kuunders onze vaste steun en toeverlaat, die er ook altijd weer voor zorgt dat de inspeelballen klaar liggen en op de juiste spanning staan, die vandaag ook bij onze wedstrijd is komen kijken en 1 van de 3 trouwe lezers van ons wedstrijdverslag is 😊 heeft het initiatief genomen om deze foto te maken. Die andere 2 zijn overigens Ron Linders en Daphne Knijnenburg…

Wij namens JO11-3JM willen iedereen bedanken voor dit eerste gedeelte van de competitie 2021-2022: Toon Kuunders, de Organisatie, de ouders, de opa’s en oma’s, Radio DMG en iedereen die wij verder nog vergeten. Wat kunnen wij trots zijn op wat wij tot nu toe bereikt en gepresteerd hebben. Ikzelf kijkt terug op een geweldig, leuk en gezellig 2021.

Iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.