5753RN
DEURNE
tel. 0493-314219

Voor de ontelbaarste keer stond er weer een klassieker op het programma op sportpark de Kranenmortel!
Deze keer mochten we vanaf de Zeilbergse zijde weer richting de andere kant van het park om een bezoek te brengen aan onze directe buren en vaak meest geduchte tegenstander SV Deurne.
Het zou immers zomaar kunnen zijn, dat ze vanaf Deurnese grond weeklijks stiekum meeturen naar onze trainingen om via die voorbereiding hun team optimaal klaar te stomen voor het bezoek der bezoeken!
Maar het kan ook gewoon een broodje aap-verhaal zijn dat door onze verslaggevers bedacht is!

ANYWAY, het was afgelopen zaterdag weer tijd voor de klassieke wandeling van de ene kant van het park, naar de andere kant van het park.
Enkele familieleden hebben zich bij ons aangesloten om gezaamlijk de overtocht te bewandelen.
Sinds enkele weken hebben wij aan onze selectie 2 spelers toe kunnen en mogen voegen, welke hun roots hebben liggen bij de JO11-3 en onder de bezielende leiding van Johnny Relou zich hebben klaargestoomd voor de transfer naar de JO11-2.
Tijdens de derby tegen SV Deurne mochten Daan en Knut hun debuut gaan maken en ze hadden er allebei reuze veel zin in! Dat beloofde heel wat goeds!

Na de wandeling, het omkleden in de grote kleedkamer (waar dus geen bubbelbad of jaccuzi stond) en een stevige geduchte warming up wist Mike de kids hun posities te wijzen. Mike had hiervoor flink huiswerk en voorbereiding getroffen om een zo goed mogelijk wisselschema te hanteren. Door diverse wiskundige formules los te laten op de namen, de skills en de posities mocht het resultaat er zeker wezen! Zelfs ondanks de afwezigheid van Yorrick, kwam er toch een opstelling uit al dat gereken en geschuif.

Het 1e kwart werd er afgetrapt, waarbij Luuk, Thibe en Tim als wissel aan de kant mochten starten. Zij gingen hun spieren en vaardigheden verder trainen op het veld naast het speelveld.
In het veld stonden (als ik het goed herinner) Stijn in de goal, in de verdediging Dries, Knut en Joël, op het middenveld Koen, Daan en Gijs en Dex in de spits.
Dat SV Deurne weer gebrand was om te winnen, was al snel te zien. De druk werd vol op onze verdeding gezet, maar dat wilde voor onze boys niks zeggen. Er werd goed gevoetbald, goed geblokt en heel hard gewerkt. Hoewel dat door de Deurnese druk de bal nagenoeg continu op onze helft bleef, duurde het toch tot de 10e minuut voordat het eerste doelpunt viel voor het thuisteam.
Het deed onze kids niet zoveel gelukkig en er werd flink doorgepakt tot het eind van het 1e kwart.

Tijdens de time-out werd er gewisseld en mochten Tim, Thibe en Luuk het veld in. Gas d'r op! Werd er vanaf de kant toegejuichd en het 2e kwart kon starten.
Alsof de thuisspelers tijdens de time-out ook een juiste pep-talk hadden gehad, kwam SV Deurne in dit kwart weer snel tot een score, wat de stand op 2-0 zette.
Dit zorgde voor extra power bij zowel Tim als Dex, die snel na de aftrap de druk van SV Deurne lieten opvoeren om een counterkans te creëren. Dit werkte! Wat een tactiek! Door een prachtige onderschepping van Tim in het centrum, zag Dex kans om de verdediging van Deurne achter zich te laten... Tim zag dit perfect en passte de bal strak richting Dex die op zijn beurt pijlsnel richting de keeper afstormde... Dex haalt uit... Schiet!!! Maar helaas weet de voet van de keeper de bal te raken en gaat de bal ongeveer 30 centimeter langs het doel... Corner!
Dit prikkelde het thuisteam ook weer en die wisten de stormram weer de andere kant op te starten. Na een (en dat mag gezegd worden) goede opbouw en solo aanval van 1 van de spelers van Deurne werd de stand in de 19e minuut op 3-0 gezet.
We zaten er dus wel steeds kort bij, maar zoals de wijze woorden al zo vaak hebben mogen laten klinken; d'r in, da telt...
Bij het 3e doelpunt viel onze keeper Stijn helaas erg vervelend op zijn arm en elleboog, waardoor een spoed wissel van keeper een moetje werd. Gelukkig was Daan voorbereid en had zijn handschoenen bij. Koen werd snel weer van de reservebank in het veld gebracht en het team stond er weer klaar voor!
Stijn kreeg langs de lijn de juiste hulp, steun en behandeling en het zag er al snel naar uit dat hij wel weer in de wedstrijd terug zou keren.
Vlak voor het eind van het 2e kwart, dus het eind van de 1e helft werd de stand naar 4-0 gezet, maar er werd echt goed gewerkt door alle kids en Daan liet ook enkele geweldige reddingen zien op de lijn van het doel.

De rust gaf weer de mogelijkheid om wat tactische plannen door te nemen, Stijn trok het keepershirt en handschoenen weer aan en vol goede moed werd er gestart aan de 2e helft. Joël gaf wel aan even wat extra tijd nodig te hebben. De lange sprints die hij had getrokken in de 1e helft, zorgde ervoor dat hij iets langer moest bijkomen dan de pauze zou duren.
Vanaf het begin van de 2e helft konden we in beide richtingen prachtig voetbal zien, mooie combinaties, strakke passes en spannende momenten. Zoveel zelfs dat we ze hier niet allemaal gaan benoemen. De oehs en ahhs langs de lijn gaven goed aan hoe goed er gewerkt werd!
Zo goed zelfs, dat de bal op beide helften te zien was en er flinke meters gemaakt werden.

Aan het eind van het 3e kwart was de stand gewoon onveranderd 4-0! Klasse!
Het 4e kwart leek in veel opzichten op het 3e kwart, onvermoeid gingen beide ploegen verder, vol strijd en passie. De strijd en passie tijdens een counter van Deurne zorgde helaas wel weer voor een lichte blessure bij Luuk, die een slingerende arm of vuist moest tegenhouden met zijn rug en daarmee even last had van zijn rug, maar Luuk is bikkelhard en na een korte pauze aan de kant en wat bemoedigende woorden van opa en een telefoontje van moeders, was hij ook weer helemaal klaar voor de eindstrijd.
In de 57e minuut was daar dan eindelijk het juichmoment waar we zolang op hoopten. Een steekpass van Tim vanuit het centrum vuurde Koen af richting de doelman van Deurne en Koen nam de bal zo lekker aan en sprintte op doel af... Met een prachtig schot (binnenkantje voet) parkeerde hij de bal strak in het net van het thuisteam! 4-1!!!!
Dit smaakte naar meer, maar ondanks dat Tim, Dex en Koen nog 2 keer tot de nabijheid van het volgende doelpunt kwamen, werd de wedstrijd enkele minuten later afgesloten met een uitslag van 4-1.

De allerte moeder van Dries wist de boodschap subliem te brengen;

Met deze uitspraak, die wat ons betreft zo op een tegeltje gedrukt mag worden, sloten we de wedstrijd en de derby af bij de buren.
Edwin was echter de aanwaaier voor een extra beloning voor de boys, want ze hadden zo goed samen gespeeld en laten zien waar we de laatste weken zo goed en hard voor getraind hebben, dat we na de wandeling terug naar ZSV, onze eigen kantine even 'onveilig' hebben gemaakt om daar massaal aan de broodjes kroket en frikadel te gaan :-)

Tijdens deze 'beloning' vroeg Daan wel even... Bij Johnny kregen we een tosti toen we wonnen... hier al een broodje frikadel terwijl we maar een helft hebben gewonnen... Wat krijgen we dan als we een hele wedstrijd winnen???
Hier hebben we als begeleiders maar wijs niet op gereageerd!

Volgende week zaterdag spelen we om 10.30 uur een thuiswedstrijd tegen Liessel, komen jullie ook kijken en juichen?