50'

E-Pupillen (najaar), E1, Hoofdklasse B

16 oktober 2010 10:30

Eerste 3-punter van het seizoen een feit.

Na een week van goed en scherp trainen hadden we vandaag de uitwedstrijd tegen SV Someren op de rol staan. Een team wat sommigen van ons ook al 2 keer tegenkwamen bij de F1, en tijdens de zwaluwentoernooien. Ondanks dat we nog nooit weggespeeld waren en goed mee konden komen met Someren hadden we nog nooit van ze gewonnen. Iedereen was bij ons vandaag supergemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten, en eindelijk eens die 3 punten in de knip te houden. We begonnen overdonderend, want vanaf de aftrap ging Davereaux op avontuur en besluit zijn actie met een diagonale knal in de hoek, 1 - 0 in de 1ste minuut. Nadeel was dat Someren hierna ook meteen wakker schrok, en begon te voetballen. Het spel golfde wat op en neer, en onze verdedigers hadden soms moeite met de lopende spelers van Someren, waardoor de organisatie af en toe zoek was. Dit resulteerde in 2 doelpunten voor Someren, en dat was ook de ruststand. In de rust werden de pijnpuntjes even aangehaald, en verder vooral doorgaan zoals we bezig waren, want we waren bezig aan een puike partij. Someren bleek weinig geleerd te hebben van de openingsfase van de wedstrijd, want de 2de helft was amper aan de gang, toen Davereaux na wederom een individuele actie zijn 2de binnenschoot. Someren leek een beetje van de leg, want heel snel daarna kon Koen op aangeven van Davereaux de 2 - 3 binnenschieten. Hierna werd het spel een beetje een fysiek duel dat vooral op het middenveld werd uitgevochten, tot de 42ste minuut toen Daan met een steekpass Koen vrij voor de keeper zette. Koen bleef erg koel en stifte de bal over de uitkomende keeper in het lege doel. Nu was het zaak rustig te blijven en de wedstrijd slim uit te spelen. Someren begon nog meer te drukken. In deze fase was het Rudy die met een aantal uitstekende reddingen onze ploeg op de been hield. De wedstrijd liep op z n eind, toen Someren nog een keer scoorde. In blessuretijd kregen ze de 23ste vrije trap, vlak voor ons doel, maar die werd in de haast het stadion uit geschoten. Een hele goede spannende wedstrijd, met veel inzet van onze boys, en een terechte overwinning. Met Koen en Davereaux als 2 doelpuntenmakers natuurlijk extra in het zonnetje, maar de overwinning was vooral te danken aan het sterke collectief.