Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Onze allereerste wedstrijd van dit seizoen mochten wij uitspelen tegen Rood Wit ’62 JO11-4JM. Sommige spelers kenden elkaar al, sommige zijn er later bij gekomen. Wij verloren deze wedstrijd toen met 11-4. Niemand had een eigen plekje in het team, Darryll startte toen zelfs nog als verdediger. Inmiddels is er veel verandert sinds die allereerste wedstrijd op 11 september 2021. Spelers kennen elkaar nu, ze weten op welke plek ze moeten staan. We begrijpen de bedoeling van het spel steeds meer. We geven aanwijzingen en spelen met elkaar over. Elke wedstrijd komen we ook nog steeds momenten van paniekvoetbal tegen, denk dan aan: de bal zo maar ergens naartoe schieten, de bal direct in de voeten van de tegenstander spelen, struikelen en onhandigheden met de bal. Het spelletje voetbal lijkt heel makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan je denkt.

Vandaag spelen wij tegen een ander team van Rood Wit ’62, namelijk JO11-2. Volgens de ranglijst ook een sterk team, net zoals wij. Ik was een beetje huiverig voor deze wedstrijd vanwege de “bakkus” die ze kunnen hebben, dus ik had onze spelers reeds ingelicht. Ons team was niet volledig compleet: We misten Suus, Danick en Maud. Suus en Danick waren overigens wel van de partij om hun team aan te moedigen. En beide hadden dan ook maar al te graag meegedaan.

De start-opstelling van vandaag: Anouck in de goal, Sem van Bommel, Loïs Munsters en Sem Relou in de verdeging, Klara Knijnenburg, Roos Elbers en Fleur van de Vranden op het middenveld en Darryll Trines in de spits. Als reserves blijven dan over: Sesait en Neal.

We zijn nog maar net begonnen of Rood Wit ’62 heeft de kwaliteiten van Darryll al opgemerkt en zet dan ook meteen een vaste speler dicht tegen Darryll aan. Ook valt ons op dat het spitsen duo wat wij vandaag moesten missen, bij Rood Wit ’62 goed op elkaar afgestemd was. De eerste helft lijkt Rood Wit ’62 een beetje af te tasten wat wij in de kuip hebben. Onze verdedigers laten het spitsen duo vaak iets dichtbij het doel komen, waardoor een schot op goal niet uit kan blijven. Menig balletje weet onze Anouck eruit te houden, maar in de 6e minuut van de wedstrijd valt dan toch echt het eerste doelpunt van de wedstrijd voor Rood Wit ’62. Niks aan de hand, het gaat verder prima.

De tweede helft gaat meteen goed van start, wanneer Darryll met de bal naar voren sprint en de bal door middel van een afstandsschot op het doel van Rood Wit ’62 afvuurt. Stand 1-1. Deze stand blijft niet lang gehandhaafd, want na een schot op de paal en 3 weggewerkte ballen van de verdediging en nog 5 reddingen van Anouck, weet het spitsen duo van Rood Wit ’62 in de 19de en 26ste minuut de voorsprong met 2 punten te vergroten. Ook Darryll, die echt menig dribbel actie naar voren maakt, laat zich niet weerhouden om een 2de doelpunt voor ZSV te scoren. Wederom door middel van een afstandsschot. En wat is hij al vaak te stoppen gebracht door de spelers van Rood wit ’62. Veel goed uitgevoerde veroveringen van de bal, maar ook tackels en opstootjes. Maar zoals de vorige goal van Darryll, wordt deze meteen na de aftrap van Rood Wit ’62 weer beantwoord met een nieuw doelpunt.

De derde helft is het wederom Darryll, die alweer door een dribbel actie iedereen voorbij dribbelt en meteen in de 1e minuut van de derde helft het 3de doelpunt voor ZSV scoort. En dan zou je verwachten dat Rood Wit ’62 daar meteen weer op reageert met een doelpunt. Maar de bal wordt bij de verdediging onderschept en Darryll mag weer gebruik maken van zijn snelheid en maakt nu zijn 4de afstandschot! Het is gelijkspel. Dat wil zeggen, we kunnen weer alle richtingen uit. Na tal van corners van Rood Wit ’62 die wederom door de verdediging soms vakkundig, soms een beetje onhandig weggewerkt werden of de paal of op de lat belanden en alle rest werden er uitgewerkt door Anouck, weten ze toch weer het gat in het doel te vinden en voor het 4e kwart de stand op 4-6 te brengen.

In het vierde kwart neemt Loïs een doeltrap die bij Roos in de voeten komt, Roos speelt de bal gelijk af op Darryll en Darryll sprint zoals alle andere doelpunten van hem vandaag, naar voren en scoort zijn 5e doelpunt van de wedstrijd. Meteen daarna zien we weer een dribbel actie van Darryll, die de bal afspeelt aan Roos, Roos haalt uit en deze bal mist op een metertje of 2 het doel. Na het 7e doelpunt van Rood Wit ’62 geven Fleur en Roos aan tijdens de aftrap dat we nog maar 1 doelpunt hoeven te scoren. Waarop 1 van de spelers van Rood Wit ’62 zegt: Nee, jullie moeten er nog 2 scoren om gelijk te komen! Maar het ging helemaal niet om de winst bij deze dames. Met de 5 goals van Darryll staan wij momenteel op 99 doelpunten in dit seizoen. En bij 100 doelpunten zou ik een taart regelen voor het team. Maar deze moet helaas op zich laten wachten tot 14 Mei, wanneer we tegen Mierlo Hout JO11-2 mogen spelen, er van uitgaande dat we minimaal 1 goal scoren. De wedstrijd wordt afgesloten met nog 1 doelpunt van Rood Wit ’62, wat de eindstand op 5-8 brengt.

Goed gewerkt, maar nog wel mogelijkheden tot verbetering. Nog 2 wedstrijden te gaan, heel jammer, maar dan zit het er weer op. We zullen eens kijken of dat we de verbeteringen in deze 2 wedstrijden meteen kunnen toepassen en wat het effect daarvan is. Ondanks de opstootjes en de tackels was het wel een spannende wedstrijd. En wat ook mooi was om te zien is dat 2 spelers van Rood wit ’62 naar Darryll kwamen gelopen en een arm om hem heen sloegen en hem vertelden hoe goed hij vandaag gespeeld had. Want bij Darryll deed het aan het einde de wedstrijd overal zeer. Zo zie je maar weer: In het spel fanatiek, maar daarna respectvol en vriendschappelijk. Maar ook bij onze spelers: Wij voetballen voor ons plezier, we proberen te winnen, maar als we eens een keertje verliezen is dat niet erg.

Iedereen een fijn weekend en een fijne vakantie toegewenst. Graag tot 14 Mei met het nieuwe wedstrijdverslag.