Nieuwe ronde nieuwe kansen

Waar we vruuger naar school gingen om met trots van de 2e, naar de 3e en door naar de 4e klas te gaan...
Zo hebben wij dit seizoen dat ook gedaan, alleen gaat dat dan net de andere kant op, wanneer je van de 2e klasse naar de 3e en vervolgens de 4e klasse gaat.
Maakt ons natuurlijk niet uit, want onze prioriteit ligt bij het voetbalplezier en de verbetering in skills en of we die nu in de 2e klasse mogen tonen of nu in de 4e. Ge wit wa ze zeggen in de Zeilberg; 'Wa kan ut gévè!'

Afgelopen zaterdag mochten we dus ons debuut maken in de 4e klasse en onze tegenstander was niemand minder dan St Fiducia/Elsendorp JO11-2 en laatstgenoemde was tevens de thuisspelende ploeg op hun velden in de Rips.
Alvorens we gingen vertrekken vanuit de Zeilberg was ons reeds een paar zaken duidelijk. Ten eerste was het dat Daan ons niet kon komen bijstaan in de Rips, omdat hij feestelijke verplichtingen te verrichten had, waarvoor we hem al eens gefeliciteerd hadden, maar bij deze... VAN HARTE DAAN MET JE VERJAARDAG!
Ook Dries en Stijn moesten verstek laten gaan, omdat ze allebei in de lappenmand terecht waren gekomen. Gelukkig niet al te veel gevreesd, want we hadden nog wel beschikking over de volgende kids;
Koen, Luuk, Gijs, Knut, Tim, Thibe, Dex, Joël en tot slot onze nieuwste uitbreiding in onze selectie Metin!
Die laatste zat welliswaar met een vervoersuitdaging, maar na een paar telefoontjes was hij toch ook onderweg naar de Rips.
Toch was het Edwin die nog even ons attendeerde op de karakteristieke eigenschappen van de Rips, die er ,buiten de rotonde in de Middenpeelweg, voor hebben gezorgd dat de Rips op de kaart is komen te staan.
De kaart? Zeg maar gerust kaarten, want de 1e kaart waar de Rips op is komen te staan is de Spare-Rips-kaart en de 2e is de kaart voor iedere klusser, waar de Ty-Rips op vernoemd worden! ;-)

Nou genoeg aanvullende informatie! Op naar de Rips!

Na aankomst hebben we een rondje of 3 rond de kleedkamers gemaakt, voordat we de juiste deur hadden gevonden. Tijdens die zoektocht vond Knut een fietsenrek... ik ga er niet te ver over uitweiden, het leverde een heel vervelende teenblessuren op, waardoor we toch nog zonder wisselspeler de wedstrijd aan moesten vangen.
Mike wist daardoor een slinger te geven aan de vooraf bedachte strategie en deelde de kids als volgt in;
In de goal startte, door afwezigheid van Stijn én Daan, vandaag Dex. Voorzien van geleende keeperhandschoenen en de ontvangen aanvoerdersband wist hij zijn plek voor de 1e helft.
In de verdediging zagen we Joël, Luuk en Metin. Op het middenveld Thibe, Koen en Tim en in de spits stond Gijs.
Klaar voor de aftrap dus.

Het thuisteam leek al meteen door te hebben dat onze kids hun plek nog aan het zoeken waren op het gras en dat resulteerde in misschien wel het snelste doelpunt van dit seizoen. Ik geloof dat de klok pas op 36 seconden stond toen de bal het net strak zette achter Dex. De stand dus 1-0.
Gelukkig wisten de geel-zwarten toen meteen waar hun plek was en gingen volle bak aan de slag om de stand weer gelijk te trekken.
Door goed keeperwerk bij St Fiducia duurde het echter wel tot de 8e minuut voordat de 1-1 een feit was. Tim onderschiep de bal in het middenveld en Wim riep nog; Ga maar door! En zo geschiede. Tim kapte 2 tegenstanders uit en voor het doel haalde hij uit en scoorde de gelijkmaker.
Meteen was het thuisteam weer op scherp, want de voorsprong was weg. In de 11e minuut was het een loeihard afstandsschot dat langs Dex afvloog en de 2-1 liet aantekenen. Hier was niks tegen te doen.
Of ja niks, we konden ons weer opmaken om de stand gelijk te trekken. Ditmaal hadden we er geen 8 minuten voor nodig, maar slechts 1. Tim was de aangever en speelde de bal richting de spits Gijs en die wist de bal fabuleus de goal in te spelen. 2-2! En met die stand gingen we ook richting de 1e time out.

Tijdens die time out moest Joël de handdoek tijdelijk in de ring gooien. Hij was niet helemaal fit, waardoor we kort met de tegenstander hadden overlegd en we met beide teams het 2e kwart met 7 tegen 7 zouden starten.
In dat 2e kwart was er weinig spectaculairs te melden... Er werd wel goed gevoetbald, maar niet 1 bal vond het net, waardoor de stand tijdens de rust ongewijzigd 2-2 bleef.

Na die korte onderbreking wilde Joël weer mee voetballen, die korte onderbreking had heb goed gedaan, dus het 3e kwart oftewel de 2e helft werd aangevangen met 8 tegen 8.
Belangrijkste wissel aan onze kant, was de keeperswissel. Dex verruilde het (iets te ruime) keeperstenue met Metin en Dex schoof naar Tim zijn positie op het middenveld en Tim zakte terug naar de laatste linie.

De 2e helft werd door het thuisteam weer bijna net zo geweldig gestart als de 1e helft, want wederom wisten ze binnen 1 minuut de score openen. Deze keer uit een corner. Stand dus in de 31e minuut 3-2.
Alsof de klok zich bemoeide met de mogelijke uitslag was het na 8 minuten ook weer raak, alleen ditmaal niet voor de kids van ZSV, maar wederom voor het thuisteam. Het was alsof er een Ronald-Koemannetjes-schot gelost werd vanaf een metertje of 18, maar met een dusdanige boog dat de bal onhoudbaar was voor Metin en het 'gewoon' 4-2 stond.
Enkele minuten later kwamen onze kids weer vol op stoom in een super counter, de bal werd vanaf het achterveld over de laatste linie gespeeld en Gijs nam de bal mee richting de keeper van de tegenstand, hij haalde uit, de bal werd weggebokst door de keeper, maar daar was Thibe die bal loeihard in de goal knalde en de stand liet wijzigen in 4-3.
Er was dus nog van alles mogelijk in de Rips.

Tijdens de time out tussen het 3e en 4e kwart werd ons geheime ijzer in de strijd gegooid, want de moeder van Daan had gezegd; 'Als jullie winnen, dan mogen jullie bij Daan op het feest komen en dan bak ik frikandellen'
Met die info gingen de jongens weer het veld in, extra gemotiveerd, maar misschien wel overgemotiveerd...
Er werd volop druk uitgeoefend, maar de defensie van de Rips was zo sterk als het defensiekanaal en we kwamen er niet meer doorheen leek het wel.
Bij een uittrap van onze keeper kwam de bal ongelukkig bij de tegenstander terecht en die torpedeerde de bal net als eerder in de wedstrijd weer vol in het net, waardoor de frikandellen steeds verder weg leken te zijn. De stand was nu 5-3, maar je weet het, geef nooit op!
Aanval na aanval zagen we helaas voorlangs, overlangs en tegengesteldlangs (als dat bestaat), maar vooral langs gaan en scoren lukte niet meer. Misschien toch wat vermoeidheid? Wie zal het zeggen.
Het thuisteam wist in de 59e minuut nog een keer uit te breken en oog in oog met Metin werd zelfs de 6-3 nog gemaakt. Het leek een gesloten zaak, maar het was de scheidsrechter, die overigens zeer goed zijn functie uitvoerde, die een soort van blessuretijd toepaste, waardoor Tim nóg een solo in kon zetten en sierlijk af kon ronden in een fraai doelpunt. Hiermee was het 6-4 en dat was dan wel de eindstand van deze pot.

Kort samengevat heeft de Rips dus afgezien van de Spare-Rips en ty-Rips nu ook de zege op onze kids geboekt. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen!
We treffen dit team nog in de laatste wedstrijd van dit seizoen op onze eigen velden, hopelijk valt de uitslag dan uit in ons voordeel!

Komende zaterdag mogen we weer het veld in. Dan is het SVOC'01 dat een bezoek komt brengen vanuit Oirlo naar de heilige weides van ZSV in de Zeilberg.
Komen jullie onze boys ook aanmoedigen dan? Het kan weer en die support vanaf de zijlijn is zeker welkom! Aftrap 19 maart om 10.30 uur, tot dan!