Zaterdagochtenden, dat zijn en dat blijven toch veruit de spannendste ochtenden in de voetballerij en vooral voor ploegen van de Jeugd Onder 11!
Zo was het deze zaterdagochtend weer de planning om een heerlijke pot voetbal te aanschouwen tussen de buren uit de Zeilberg en Ysselsteyn. Het is dat er een defensiekanaaltje tussenligt en een iets te lange weg, anders zouden ze te voet of op de fiets bij elkaar op bezoek kunnen gaan.

Bij onze selectie 2 opvallende zaken, de eerste is dat Koen niet langer meer aan ons team verbonden is, maar daar hebben we het vorige week kort over gehad.
De andere opvallende kwestie is de afwezigheid van Knut nog altijd, die in de uitwedstrijd in de Rips, van die spare-rips, een blessure aan zijn teen opliep en hij is daar helaas nog steeds niet van hersteld.

Wel in onze basis vandaag de volgende spelers;
Dries (startend linksachter), Luuk (startend mid-achter), Metin (startend rechtsachter), Stijn (startend links midden), Tim (startend mid-mid), Thibe (startend rechts midden), Dex (startend in spits), Daan (startend in de goal) en op de reservebank Joël en Gijs.

Na het 1e fluitsignaal van onze scheidsrechter, waren het de gasten uit Ysselsteyn die zonder al te veel inspanning al onze verdedigers uitspeelde en de 1e poging op doel was daardoor direct raak voor hun. Stand hierdoor dus na 1 minuut al 0-1.
Dit was gelukkig geen voorteken, maar eerder een goede wake-up-call en onze boys trokken gemoedelijk ten strijde!
Waar ze in de aanval al snel de nodige kansen wisten te creëren, troffen ze keer op keer die keeper van de tegenstander, die echt goed stond te keepen.
Hierdoor bleef de stand dan ook in het 1e kwart stijf 0-1, want onze verdedigers waren super alert en lieten er niet veel meer door. Daan wist ook een paar ballen goed tegen te houden en stond zijn mannetje goed.

In het 2e kwart was daar weer die Grinta (Weet je nog, waar ik vorige week over berichtte?) en Tim had bijna de stoom uit zijn oren van enthousiasme, hij kapte zich vrij en zijn schot schampte de paal. Helaas wel aan de verkeerde zijde van het doel, dus een doeltrap bleef voor de bezoekers over uit deze aanval.
Zo ook in de 19e minuut, strandde onze aanval in een doeltrap. Deze werd echter best laf uitgetrapt door de keeper (Ik vermoed dat hij de bal gewoon slecht raakte) en de bal belandde zomaar in de voeten van Dex. Dex zet hierop de aanval in en parkeert met precisie de bal in de korte hoek langs de keeper en de gelijkmaker was een feit! Wat een heerlijke ontlading! 1-1.
Onze gasten mochten weer vanaf het middenveld een nieuwe poging inzetten en de bal ging heel even snel van de ene partij naar de andere en weer omgekeerd. 1 van de aanvallen van Ysselsteyn kwam plots bij Tim terecht, die snel aflegde naar Joël. Die speelde op zijn beurt de bal aan de voet mee tot de middenlijn en stak geweldig de bal richting Stijn, die op zijn beurt perfect ter hoogte van de penaltystip stond om die pass aan te nemen. Ditmaal nam Stijn supergoed aan en de 2-1 was een feit!

Tijdens de rust kregen de geel-zwarten weer de nodige instructies van Mike en ze waren klaar om door te stormen.
Ysselsteyn had echter ook een straffer aanvalsplan uit de kast getrokken en het spel leek even compleet een ommekeer te krijgen. Want die zwart-witten, wisten de bal steeds meer en meer op 'onze' helft te houden en te spelen.
Die druk werd zelfs in de 41e minuut zo groot dat Ysselsteyn vanaf links de bal wilde voorzetten en 1 van onze verdedigers raakte wat ongelukkig de bal en Stijn (die de 2e helft mocht keepen) kon deze bal met geen mogelijkheid meer voor de lijn stoppen. Een eigen doelpunt tekende dus de stand van 2-2 aan.

Alsof aan beide zijdes de spelers last kregen van vermoeidheid ging het tempo over en weer even wat achteruit, tot het laatste kwart.
Volle bak ging ZSV er voor om weer op voorsprong te komen. Dries en Luuk kwamen steeds vaker van achteren mee naar voren en beide hebben zelfs zeker 2 keer op goal geschoten, maar hoe zuur is het, dat er dan iedere keer een voet, been of hand van de keeper die bal weer van richting veranderd.
Het moest tot in de 54e minuut duren, voordat Tim de turbo weer aan had staan en volgas richting het doel stormde en vanaf een heerlijke afstand het net strak zette! Wat een prachtig doelpunt! 3-2.

Ysselsteyn deed nog zijn best om weer gelijk te komen, maar met de superinzet van alle spelers van ZSV kwam het zelfs nog tot 2 kansen voor onze kids.
Tot scoren kwam niemand meer en na iets meer dan 60 minuten voetbal mocht ZSV zichzelf winnaar noemen van deze pot!

Voor de aanwezige ouders, broertjes, zusjes, opa's, opa's en andere aanwezigen, SUPER BEDANKT voor jullie support!
Komende week mogen we weer een uitwedstrijd spelen, dan staat een bezoek aan ST SV United/BVV'27 JO11-2JM uit Wanssum op de kalender.
Aftrap iets vroeger dan gewend.. Al om 08.45 uur, maar jullie zijn van harte welkom om onze boys ook daar weer aan te moedigen!