ZSV 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

20 september 2009 14:30

ZSV en Stiphout Vooruit komen remise overeen

Na twee wedstrijden voerden ze samen de ranglijst aan; ZSV en Stiphout Vooruit. zondag 20 september stonden ze tegenover elkaar in Stiphout. Een op voorhand interessant duel dus en ondanks de topper die op hetzelfde moment te zien was in de kantine van het sportpark, werd de wedstrijd goed bekeken.

In de beginfase was het de thuisploeg die met sterk voetbal zoveel mogelijk de aanval zocht. ZSV beperkte zich tot het goed opstellen van de defensie en probeerde daarmee het doel onbereikbaar te maken. Dat lukte niet steeds en de gastheren waren duidelijk gevaarlijker. Vooral Willem van Oorschot bleek sterk aan de bal te zijn en maakte het de verdediging van ZSV af en toe knap lastig.

Na een klein half uurtje kenterde de wedstrijd. ZSV nam meer het initiatief en legde de gastheren de wil op. Met veelal goedverzorgd voetbal waren de geelzwarten dominant en creëerde zich mogelijkheden. Zo was in de 25e minuut Jan Verlijsdonk dichtbij een doelpunt na goed voorbereiden van Rick van der Putten. Tien minuten later tikte Geert Verhees de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Even voor rust kwam Thijs Joosten goed weg toen hij Van Oorschot opzichtig de doorgang verhinderde door hem vast te pakken. De Stiphoutenaar bleef echter in balbezit, waardoor de scheidsrechter hem balvoordeel gaf. Het gevaar was toen wel geweken. Daardoor bleef het tot de rust 0-0.

Ook na rust waren het de gasten die sterker waren. Zelf kwam men amper nog in de problemen en met goed positiespel wist ZSV regelmatig tot het doel van de tegenstander te komen. Al in de 49e minuut draaide Marlon Altink een vrije trap prima voor het doel. Thijs Joosten was lastig voor de verdediging en de terugkomende bal werd door Hans Verbaarschot bekeken binnengeschoten: 0-1. Twee minuten later bediende Marlon Altink Hans Verbaarschot op maat, maar zijn kopbal verdween net over de lat. Enkele minuten later had ZSV op 0-2 moeten komen. Rens Manders zag Hans Verbaarschot de ruimte in lopen en bediende hem met een lange bal op maat. Verbaarschot had links van hem Rick van der Putten helemaal vrij zien staan en speelde de bal direct door. Een verdediger van Stiphout Vooruit had dat gevaar ook gezien en onderschepte de bal met de arm. Helaas wuifde de scheidsrechter deze duidelijke handsbal weg en zo ontsnapten de gastheren aan een rode kaart of een doelpunt.

In de 69e minuut was ZSV de kluts kwijt. Doelman Dirk van de Mortel en enkele verdedigers kregen een onschuldig uitziende bal niet weg en zo kreeg Stiphout Vooruit tot drie keer toe de mogelijkheid geboden langszij te komen. Dat lukte uiteindelijk doordat Joep van Sambeeck de bal binnenkopte.

Trainer Patrick Methorst leek tevreden met de puntendeling gezien de defensieve versterking die hij door enkele wisselingen doorvoerde. John Elbers had daar een ander idee over en hij bracht met Boy Verlijsdonk en Maarten Kuunders aanvallende krachten. Toch konden ook zij geen bres meer slaan in de verdediging van de ploeg uit Stiphout. Het duel eindigde daardoor in een remisestand van 1-1.