Wittenhorst 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse C

7 november 2010 14:30

Pennings, J.

Vandaag stond de topper tussen ZSV en Wittenhorst op het programma. Met een gelijk aantal punten en een doelsaldo van 1 verschil, was het een zeer belangrijke wedstrijd. Ook was iedereen mede door de afwezigheid van Jan Kuunders, wegens privé omstandigheden,  extra gemotiveerd ingesteld.
De Zeilbergers begonnen goed aan de wedstrijd en hadden ook het overwicht. In de 8e minuut ontving Thijs Creanmehr de eerste gele kaart van de wedstrijd na hard doorgaan op Rick van de Putten. De tweede gele kaart werd wederom in ontvangst genomen door Wittenhorst. Ditmaal was het Dennis van Asten die Maarten Kuunders tegen de grond aan werkte. De vrijtrap die hierbij ontstond werd genomen door Hans Verbaarschot. Hij schoot de bal bekeken in de linker onderhoek. 1-0
Lang kon ZSV niet genieten van de voorsprong. Nog geen 5 minuten later na de openingsgoal was het wederom raak. Na een goede combinatie tussen Bram Rubie en Daan Hendriks was de defensie van ZSV even het spoor bijster. Hendriks schoot de bal netjes binnen waarbij Dirk van de Mortel kansloos was. 1-1
In de 26e minuut kwam ZSV zelfs op achterstand. Na een goede indraaiende vrijtrap, genomen door Hendriks, werd de bal ingekopt door Dennis van de Bekerom.  1-2
ZSV boog de achterstand gauw genoeg weer om in een gelijke stand. In de 31 minuut belandde de bal over de verdediging van Wittenhorst en stond Hans Verbaarschot op de juiste plek en schoot de bal beheerst binnen waarmee hij zijn doelpunten totaal al op 12 heeft staan. 2-2. Met deze stand gingen beide teams rusten.
ZSV begon de tweede helft niet zoals de eerste en werd het verrast door een snelle combinatie van Wittenhorst. In de 49e minuut werd Ceriel van Heemst tegen de grond gewerkt door Rob van Bree, die gedwongen aan de noodrem moest trekken. Van Heemst benutte zelf de strafschop, waardoor ZSV wederom tegen een achterstand aankeek.
In de 55e minuut werd ZSV onthouden van een penalty. Keeper Tom Faessen miste de bal in de lucht en raakte de inkomende Maarten Kuunders hard op het hoofd. De scheidsrechter zag hier echter niks in en liet het spel doorgaan.
Nog niet lang hierna werd ZSV dan toch beloont voor het harde werken. Rick van de Putten ging goed door op links en passeerde zijn mannetje goed op snelheid en bleef cool  voor de keeper. Putten verschalkte Faessen met een lopje en zette ZSV weer op gelijke hoogte. 3-3
In de 65e minuut werd Maarten Kuunders gewisseld door een blessure door Tycho Wilting.
In de 68e minuut kwam ZSV dan eindelijk op een verdiende voorsprong. Na goed combinatie spel tussen Wilting en Verbaarschot werd Koen Kuunders bereikt. Hij nam de bal vol op de slof en schoot hem hard en zuiver binnen. 4-3
De laatste 20 minuten waren nog zenuwslopend voor elke toeschouwer. Gelukkig weerhield ZSV, Wittenhorst van score af waardoor ZSV verdiend de derde plek overneemt van Wittenhorst.