DEURNE
tel. 0493-315548

Opstelling ZSV MO13-2

# Trots op onze meiden

Het is zaterdag 25 maart. Het is vandaag al de gehele dag regenweer. In de Whatsapp groep van de meiden wordt al eens gevraagd of dat onze wedstrijd van vandaag wel door gaat. Nou, dat mag ik wel hopen ja, want naar deze wedstrijd hebben wij al een tijdje uitgekeken. Eigenlijk zouden wij deze wedstrijd al op zaterdag 21 januari 2023 gespeeld hebben. Maar deze werd afgelast vanwege het slechte weer, sneeuwval etc. Maar vandaag is het zover: wij gaan een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen de meiden van MO13-1. ZSV MO13-1 staat onder leiding van Britt Veldpaus. Britt heeft al eens eerder gevraagd om een keertje tegen ons team te mogen voetballen en heeft ook al menig keer speelsters van ons team ingezet tijdens een wedstrijd van hun. Kenmerkend is het feit dat de gezusters Elbers elkaar in deze wedstrijd ten strijde gaan. Roos Elbers (11 jr.) spelende bij ZSV MO13-2 en haar zus Fleur (13 jr.) bij ZSV MO13-1. Van Roos weten we al wat ze kan en van Fleur weten we in ieder geval dat ze hard kan rennen (in 2018 heeft ze de scholierenloop gewonnen 😉) Roos gaf tijdens de warming-up al te kennen: “Tja Johnnie, dit gaan wij dus NOOIT winnen! Hun zijn veel beter dan ons!” Roos, als je maar je best doet, dan is alles mogelijk.

Ik kan er onderhand wel een rubriek van gaan maken. Het hoofdstuk van 2 weken geleden heette “De vergeet-me-nietjes!”. Nou vandaag gelukkig maar 1 vergeet-me-nietje: Anouck Keunen was haar wedstrijdvestje vergeten! Onder deze noemer wil ik ook nog even vermelden dat Loïs Munsters ons niet vergeten was. Loïs die vrijdag 24 maart 12 jaar geworden is, had voor haar gehele leiding Bossche Bollen mee gebracht. Gewoon uit eigen initiatief. We hebben helemaal geen denkbeeldig balletje opgegooid tijdens de training van woensdag ofzo… Loïs nogmaals dank hiervoor: Je bent een topper!

Zoals onze vorige wedstrijd, hadden we wederom Chenton Janse gevraagd om de wedstrijd te fluiten, tegen een vergoeding van 1 pilske per kwartier.

De opstelling van vandaag: we spelen vandaag 4-4-2 in ruitvorm met Anouck in de goal, Jada links back, Loïs links achter centraal, Benthe rechts achter centraal, Klara rechts back, Roos verdedigende middenvelder, Jule links half, Sesait rechts half, Mirthe aanvallende middenvelder, Suus diepe spits en Fleur als hangende spits. Als reserves blijven dan over: Lizzy en Megan. De 2 afwezige waren Renske en Jayden, waarvoor Mirthe Timmers in de plaats kwam.

Op het moment dat Chenton het fluitsignaal geeft voor aanvang wedstrijd, schijnt gelukkig het zonnetje en wordt het eerste bal contact gemaakt. Het voordeel is momenteel aan de kant van de meiden van ZSV MO13-2 omdat zij de wind in de rug hebben. Er wordt goed overgespeeld en de druk richting het doel van de meiden van de MO13-1 wordt opgebouwd. Na zo’n 9 minuten voetballen is het Loïs die de bal afspeelt aan Roos, Roos passt deze bal door naar Suus en Suus schiet deze bal rechts in het doel. Nog geen 5 minuten later passt Mirthe de bal naar Suus en Suus staat op dat moment kantje boord buitenspel. De grensrechter van de MO13-1 steekt geen vlag in de lucht, waardoor Suus een dribbelactie richting het doel van MO13-1 kan inzetten en ook met deze bal het net van het doel van de tegenstander strak weet te zetten: 0-2. Over en weer volgen acties van beide teams, maar het is veelal de MO13-2 die heerst op de helft van hun tegenstander. Een corner die wordt genomen door Roos, komt bij een inlopende Suus in de voeten, een klein tikje naar rechts voor Loïs, maar Loïs krijgt niet de kans om te scoren. Meteen ontstaat er uit de doeltrap van MO13-1 een aanval richting het doel van ZSV MO13-2, de meiden van MO13-1 zijn sterk en kunnen met hun trap de bal een behoorlijk eindje wegkrijgen, maar bij deze is actie is het dan Anouck die goed uit haar doel komt en deze bal nog ruim in het 16 meter gebied onderschept. In de 28ste minuut onderschept Loïs een aanval en dribbelt vanaf de 16 meter tot aan de middellijn, passt de bal naar Suus, Suus dribbelt nog een stukje en passt de bal op Mirthe en Mirthe maakt de 0-3 voor MO13-2.

De laatste 7 á 8 minuten van de 1ste helft verdwijnt het zonnetje en komt er regen uit de lucht vallen. Veel regen! Deze regen in combinatie met de aanhoudende wind maakt het spelen van het spel moeilijker voor de dames. Het wordt koud en we besluiten de rust in te korten tot 5 minuten. Deze weersverandering heeft een behoorlijke impact op met name de jongere meiden van MO13-2. Ze verkrampen van de kou, zijn doorweekt en zouden het liefste gewisseld worden. De meiden van de MO13-1 zijn sterker, zijn al wat meer gewend en gaan door. Fleur Elbers weet hierdoor makkelijk door het defensief van ZSV MO13-2 heen te breken en zet in de 36ste minuut de stand op 1-3. Het lijkt of dat de meiden hun kans schoon zien en het is nog maar een kleine 4 minuten later wederom Fleur Elbers die een 2e doelpunt op haar naam weet te zetten. De meiden van MO13-1 worden sterker en sterker. Ze zijn nu dicht bij de gelijkmaker. Anouck wordt aan het werk gezet en moet menig moment uit haar doel komen om een schot op doel te kunnen voorkomen. Veel corners volgen er voor MO13-1. We zien er zelfs eentje voorbij komen waarbij Zoe Tauran de bal vol op haar pantoffel krijgt en maar net over het doel heen schiet. Veel schoten volgen waarbij de bal voor het doel van ZSV MO13-2 door rolt. ZSV MO13-2 komt veelal goed weg, maar dan volgt in de 45ste minuut de gelijkmaker, wanneer na een corner Jill Janse een sliding inzet en daarmee de bal over de doellijn van MO13-2 weet te plaatsen. De meiden van MO13-1 zijn nu vastberaden om ook het 4e en winnende doelpunt te gaan maken. Maar gelukkig komt het zonnetje op tijd weer door en worden de meiden van MO13-2 weer wat opgewarmd en zorgen zij er samen voor dat er geen 4de doelpunt meer gaat vallen. Eindstand 3-3. Een mooie en ook spannende wedstrijd, die zeker voor herhaling vatbaar is. Deze 2 teams zijn aan elkaar gewaagd: MO13-1 is sterk en kunnen een behoorlijk goed schot afleveren waardoor ze meters kunnen maken en MO13-2 is vasthoudend, wij gaan door, laten onze koppies niet hangen, we blijven proberen net zolang tot het laatste fluitsignaal klinkt!

Wij kijken graag uit naar een volgende wedstrijd tegen MO13-1. Maar eerst gaan wij op 1 april ons uiterste best doen om de meiden van Mierlo-Hout te verslaan.                                                                                                                                                                                          Iedereen bedankt voor het lezen en supporteren en graag tot de volgende keer!