Merefeldia D1 dichtbij eerste overwinning. Afdrukken

Verslag geschreven door Merefeldia

20 november 2010-11-20

Merefeldia D1 – ZSV D1 2-2

Merefeldia D1 heeft vanmiddag de kans laten liggen om de eerste overwinning van de competitie binnen te halen. Na een spannende wedstrijd werd het een 2-2 gelijkspel.

Tegenstander ZSV uit Deurne kwam het beste uit de startblokken en bouwde meteen een overwicht op, tot echte kansen leidde dit echter niet.
Na een minuut of tien kwam Merefeldia meer in de wedstrijd. Na een vrije trap van Lars schoot Maiko naast en even later deed Remon hetzelfde.

Aan de overkant kreeg ZSV ook een mooie kans, maar ook deze vrije trap ging naast. Even later kroop Merefeldia door het oog van de naald, toen Kars de bal van de lijn moest halen.
Daarna was het de beurt aan Merefeldia, het werd steeds sterker en kreeg een paar riante mogelijkheden. Helaas kregen Remon en Maiko de bal niet in het doel en daarmee bleef de stand 0-0.
Na de rust kwam ZSV meteen sterk opzetten en binnen vijf minuten kreeg het twee goede mogelijkheden, maar doelpunten bleven uit.
Nadat Maiko de paal had geraakt, was het na 10 minuten wel raak. Een corner van Noël kwam voor de voeten van Philip, die met een mooi schot 1-0 liet aantekenen.
Helaas wist ZSV meteen de gelijkmaker te scoren, na een goede actie van een van de spitsen. Hierdoor sloop er vertwijfeling in het team van Merefeldia en ZSV profiteerde onmiddellijk. Een mooie steekpass bereikte opnieuw de gevaarlijk blonde linkerspits en die zette zijn ploeg op een onverdiende 1-2 voorsprong.
Merefeldia ging niet bij de pakken neerzitten en trok volop ten aanval. In de laatste tien minuten speelden de geelzwarten alles of niets. Met vier aanvallers werd de gelijkmaker geforceerd en net voor tijd wist Remon de 2-2 binnen te tikken.
In blessuretijd waren er nog twee grote kansen om de winnende treffer aan te tekenen, maar in laatste instantie keerde de keeper de bal en even later kreeg hij hulp van een verdediger die de bal van de doellijn trapte.
Daarmee bleef de eerste overwinning nog net uit. Toch gaf deze wedstrijd iedereen een goed gevoel. Er waren leuke combinaties te zien, er werden veel kansen gecreëerd en ZSV werd lange tijd flink onder druk gezet. Alleen de afwerking moet nog verbeteren!