Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

De heenwedstrijd eindigde in een puntendeling (1-1) en na de eclatante overwinning vorige week, leefde in Zeilberg toch enig optimisme. Er zouden wel eens belangrijke punten behaald kunnen worden tegen Reusel Sport! Maar hoop werkt niet altijd uit in werkelijkheid, want ZSV had eigenlijk niets in de melk te brokkelen. Dat het ‘slechts’ 0-2 stond na negentig minuten had de ploeg van Johan Vullings eigenlijk alleen maar te danken aan doelman Leon Thijs. Hij stopte een strafschop, maar voorkwam ook bijna een handvol nagenoeg zekere doelpunten!

Door: Martien van Rijt

Al in de vijfde minuut keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. ZSV legde zelf de basis voor de openingstreffer en de gasten rondden graag af: 0-1. Dirk de Koning liet het doelpunt op zijn lijstje bijschrijven. Een minuut of drie later werd Tim van der Steijn op links weggestuurd en hij speelde Davy Althuizen goed aan. Diens inzet miste echter venijn. Vervolgens controleerde Reusel de partij en het duurde ruim een kwartier voordat er eindelijk weer een aanval van ZSV op het veld gelegd werd die klopte. De afronding hobbelde voorlangs. Vijf minuten later probeerde Remco Peggen het eens van afstand en hij zag zijn schot een metertje over de lat gaan. Na een half uur deed zich bijna een kopie van het doelpunt voor. Fout op fout in de verdediging volgde en dan hands... De strafschop die volgde werd door Leon Thijs gestopt en ook de rebound was voor hem. Mathijs Bel miste het buitenkansje. Het vele water had her en der een glijbaan gemaakt van het veld, maar daar leek alleen de thuisploeg last van te hebben. Met nog vijf minuten tot de rust legden de gasten een prima aanval op de mat, maar ze vergaten de trekker over te halen. ZSV kwam goed weg! Op slag van rust een prachtige aanval van ZSV, maar helaas geen afronding doordat het bos aan benen in de zestien geen ruimte bood. Vervolgens klonk het rustsignaal met 0-1 als stand. Daar mocht ZSV zich nog content mee voelen. Tussen de verdediging en de voorhoede was vaak veel te veel ruimte en de gasten vonden dat wel lekker voetballen.

De tweede helft startte ZSV met Marco Manders voor Remco Peggen. Dirk van Limpt schoof door naar een plek voor de verdediging, waar voor rust vaak veel ruimte lag. De rust lag nog geen vijf minuten achter ons toen zich de eerste mogelijkheid voor gasten al voordeed. De lengte van doelman Leon Thijs maakte dat hij een boogbal kon onderscheppen. Een minuut later was het toch weer raak voor de gasten. Een schot van buiten de zestien ging buiten bereik van doelman Thijs in de rechter benedenhoek binnen. Opnieuw was het Dirk de Koning die scoorde. Even later deed ZSV bijna iets terug, maar de inzet van Koen Kuunders miste net het doel. Met nog ruim een half uur te gaan, wisselde coach Vullings erg offensief. Stan van Helmond en Luuk Engels kwamen. Niet veel later was er ook nog plek voor Ray Maandag, maar het leidde niet tot echte kansen. Die waren er nog wel voor de gasten, maar ook die leidden niet meer tot doelpunten.

Nog drie wedstrijden te gaan voor ZSV en nog altijd is de nacompetitie dreigend. Komende zondag moeten de geelzwarten op bezoek bij koploper De Valk. Daarna wachten nog duels met NWC en Geldrop en dat zijn directe concurrenten. Er zullen in elk geval nog punten gehaald moeten worden om het seizoen niet onnodig te verlengen.