Sterkselseweg 51
5591VE
HEEZE
tel. 040-2262698

Het begin was prima. ZSV kwam zelfs op voorsprong, maar door onoplettendheid was die voorsprong voor rust al verdwenen. Na rust was de thuisploeg gewoon een maatje te groot. ZSV kon geen vuist maken en kwam amper tot een geslaagde aanval. Op het middenveld misten de geelzwarten iemand die de lijnen uit kon zetten en het gevaar dat de snellen Stan van Helmond in het begin nog kon brengen was al snel geneutraliseerd door de prima spelende ploeg uit Heeze.

Door: Martien van Rijt

Zoals gezegd was het begin nog alleraardigst. ZSV liet meteen zien waar het voor gekomen was. In de eerste minuten verdiende het twee hoekschoppen en een vermakelijke scrimmage voor het doel van Heeze had ook zomaar een vroege voorsprong kunnen brengen. Na vijf minuten raakte de Heezener doelman geblesseerd. Ruud van der Vrande stuurde met een strakke bal Stan van Helmond diep. De bal was net iets te lang en de doelman wist deze van de voet van de ZSV-aanvaller te plukken. Hij blesseerde zichzelf daarbij en moest vervangen worden. Na iets meer dan tien minutenkreeg ZSV waar het recht op had. Stan van Helmond werd over rechts weggestuurd en hij nam de bal goed mee. Hij zag Koen Kuunders op links mee op komen en legde de bal perfect neer. Koen Kuunders rondde ook prima af: 0-1! Na twintig minuten versierde Jorg van Gaalen slim een vrije trap. Tom Derks verraste doelman Leon Thijs. Die stond bij de paal om de muur op z'n plek te zetten, toen Derkx de bal langs de andere paal binnen schoot: 1-1. De thuisploeg drukte flink door en ZSV had het moeilijk. Zo moest de bal van de lijn gewerkt worden en ook doelman Leon Thijs moest zijn kunnen etaleren. Het bleef een leuke wedstrijd waarin beide ploegen weigerden zich te verstoppen. Bovendien was de scheidsrechter de minst opvallende man: hij viel niet op en dat betekende dat hij prima floot! Na ruim een half uur verraste Derkx opnieuw doelman Thijs. Vanaf ruim dertig meter zeilde de bal die hij los liet over de ZSV-goalie. Zo werd de rust bereikt met een stand van 2-1. Voor ZSV vervelend, want dat was het gevolg van twee onnodige tegendoelpunten.

De tweede helft werd afgetrapt zonder Tim van der Steijn (blessure) en Luc Matheij. Vooral de vervanging van Matheij deed zich voelen, want die zat prima in de wedstrijd. Ze werden vervangen door Mathieu van de Mortel en Lex Linders. Tien minuten na rust dacht Heeze de voorsprong uitgebreid te hebben, maar een opzichtige duwfout leidde tot een vrije trap voor ZSV. De geelzwarten werden slordiger en slordiger. De bal werd te vaak en te snel ingeleverd en de organisatie op het middenveld ontbrak ook. Na ruim een uur breidde Heeze de voorsprong wel uit. De stap kwam bij ZSV net te laat, waardoor de buitenspelval niet dichtklapte. Oog in oog met Leon Thijs rondde de aanvaller van Heeze bekeken af. Met nog twintig minuten op de klok moest coach Vullings iets doen, want Thijs Bouwmans ging enorm in de fout en leidde daarmee de 4-1 in. Nog voor de hervatting konden Jordi van der Heijden en Dave Huismans de bank opzoeken. Vervangers waren Luuk Engels en Remco Peggen. Het gat leek echter te groot om het tij nog te kunnen keren... En dat bleek. Lex Linders trof nog de lat en een mooie combinatie bracht Thijs Meulendijks in schietpositie, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week mag ZSV het thuis tegen Oirschot Vooruit laten zien.