... (schot)

E-Pupillen (najaar), E1, Hoofdklasse B

20 november 2010 10:30

W. Manders

Door de vele regen van de afgelopen tijd was het alweer 2 weken geleden dat we onze laatste wedstrijd speelden. Ook hadden we in die periode maar 1 keer kunnen trainen. De jongens hadden elkaar vanmorgen erg veel te vertellen en dus leek de concentratie voor de wedstrijd wat ver te zoeken. We troffen in Rhode een tegenstander die evenveel punten had als wij, en die weinig goals tegenkregen, dus we waren gewaarschuwd. Enkele weken terug hebben we een praatsessie gehad om enkele probleempjes op te lossen, en als waardering voor het positief oppakken van de kritiek die Freek toen kreeg, werd hem vandaag de aanvoerdersband omgeschoven. Dit bleek Freek goed te doen, want hij speelde centraal achterin vandaag een erg puike partij. Hij was zijn directe tegenstander constant de baas en gaf goed rugdekking aan de vleugelverdedigers. De eerste helft speelden we erg goed, we gaven weinig tot niks weg en creëerden zelf wel een paar mooie kansen. Enkele keren hadden we teveel tijd nodig om tot een schot te komen waardoor de kansen om zeep werden geholpen. Soms was het gewoon pech. Vlak voor rust werd Stan door Davereaux aan de linkerkant weggestuurd. Stan trekt naar binnen en schiet de bal keihard in het dak van het doel. Volgens de tegenstander ging de bal via het zijnet in het doel, maar daar bleek na bestudering van het net geen sprake van. Na de pauze begonnen we goed en het was al vrij snel 2 - 0 na een goed schot van Davereaux. Na de rust werd het duel wat steviger, er waren stevige tackles en er moest regelmatig een speler behandeld worden. Uiteindelijk profiteerde Rhode goed van het feit dat wij ons hoofd verloren, en scoorden binnen 5 minuten 2 keer. Onze jongens hadden hierna nog de pech dat een corner door Remco via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. Vlak voor de officiële tijd scoorde Rhode de  2 - 3. Wij bleken niet meer in staat om voorin nog de verdiende gelijkmaker te scoren. Als afsluiting de penalty's die vandaag erg slecht genomen werden, want er werd maar 3 keer gescoord.

tot slot nog een filmpje gemaakt door een supporter van Rhode E1.