25'

E-Pupillen (najaar), E1, Hoofdklasse B

27 november 2010 10:30

"Mooie 3-punter in een spektaculaire wedstrijd"

Lange tijd leek het erop dat het vandaag geen voetballen zou zijn, want de weermannen en vrouwen voorspelden allemaal winterse buien. Gelukkig kwam onze regio er genadig vanaf, en was het alleen maar een beetje koud. En aangezien onze boys winterhard zijn, waren er voor ons dus geen problemen. We begonnen goed aan de wedstrijd want we waren veel in balbezit en er werden vanaf het begin al meteen enkele mooie combinaties op de licht bevroren grasmat gelegd. In de 8ste minuut leidde zo'n combinatie tussen Daan en Koen al tot een goal. Assist Daan en het binnentikken door Koen. Koen liet zich in de beginfase nadrukkelijk gelden want nog geen 5 minuten later schoot hij een voorzet van Twan achter de keeper van Rood Wit. Blijkbaar had Rood Wit wel wat last van de kou, of ze waren nog niet goed wakker, hoe dan ook het was ZSV dat de klok sloeg. Vlak voor het einde van de 1ste helft mocht Stan nog een corner nemen. Nadat deze weggewerkt werd door de tegenstander, nam Stan hem vol of z n slof en liet de keeper voor de 3de keer kansloos. In de laatste minuut van de 1ste helft deed Rood Wit nog wat terug, en scoorde de 1 - 3. In de rust werd de jongens vooral gevraagd scherp te blijven ondanks de mooie voorsprong, en er ook in de 2de helft vol op te kletsen. Rood Wit begon in de 2de helft veel feller te voetballen en gebruikte het nodige duw en trekwerk om de achterstand om te buigen. Ondanks dat dit enkele grote kansen opleverde voor Rood Wit scoorden ze niet. Hun spits had duidelijk zijn dag niet. Zo'n spits hadden wij vandaag trouwens ook, want Remco presteerde het om 3 100% kansen om zeep te helpen. Hij liep een aantal malen slim tussen de centrale verdedigers van Rood Wit door, en kwam zo een paar keer oog in oog met de keeper te staan. Dit leverde hem een nieuwe bijnaam op nl. Pietertje. De volgende keer toch maar weer pindakaas op zijn boterham. Ondanks dat er enkele grote tot zeer grote kansen te zien waren in de 2de helft, voor beide ploegen, werd er niet meer gescoord. De penalty's werden vandaag slecht genomen, alleen Pietertje (nu scoorde hij wel) en Twan scoorden. Voor Twan extra lekker want hij gaat nu alleen aan kop in het klassement.