Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Ruim een week geleden was het alweer, dat Willem via de groepsapp van de JO13-1 een linkje deelde van een uiterst fanatieke trainer van SV de Braak, wie al jaren geleden een motivatie filmpje had gemaakt voor zijn ploeg in de aanloop met een derby tegen Bruheze.
Dit filmpje was zo hilarisch, dat Ron vorige week in Geldrop de jongens had voorgesteld... Als ze heel goed zouden presteren tegen VV Geldrop, dan zou Ron ook een poging wagen tot het maken van een heus motivatie filmpje in de aanloop naar ons eigen treffen tegen SV de Braak.
Tot ieders vreugde werd er vorige week met 2-4 gewonnen en kon Ron niet anders, dan toezeggen dat er een filmpje zou komen.

Juist om het effect van een motivatie filmpje zo hoog mogelijk te krijgen werd dit filmpje pas op zaterdagochtend om 10:30 uur met de boys gedeeld en met veel vreugde ontvangen door de jongens. Spijtig voor u als lezer van dit verslag, kunnen we de beelden en het bijbehorende geluid niet met jullie delen, omdat het filmpje niet online te vinden is, maar neem gerust aan, dat dit een motivator pur sang was geworden.

Naast het maken van dit filmpje, hadden de trainers nog een extra taak in de aanloop naar het treffen met SV de Braak JO13-3, want de ene na de andere speler van ZSV kwam met een afmelding. Joël en Sem hadden al ruime tijd geleden aangegeven dat ze op zaterdag 20 april absent zouden zijn, maar Dex werd ook nog in de laatste dagen voor de match afgemeld. Door deze afmeldingen werd er al in een vroeg stadium contact gezocht met de trainers van de MO13. Johnnie en Davy hadden al heel snel een oplossing voor het probleem van de JO13, Benthe en Roos konden wel aansluiten en de strijd aangaan tegen de club uit Helmond.
Als je dan denkt dat je alle bottle-necks wel gehad hebt, kwam daar op zaterdagochtend nog de afmelding van Mohammed bij.

Uiteindelijk was er dus nog wel een opstelling samen te stellen die er als volgt uit zag;
Op doel Daan, in de verdediging Dries, Tim, Stijn en Luuk, op het middenveld Koen, Willem en Benthe, in de voorlinie Thibe, Knut en Roos. Op de bank was er plaats voor Aiden en eindelijk kon Neal rechts op de bank starten en dat deed hij met volle overgave!

Vlak voor aanvang van de wedstrijd bij het oplopen van onze scheidsrechter kregen we het verzoek om een minuut stilte in acht te nemen voor het vroegtijdig overlijden van een trainer van SV de Braak afgelopen week. Uiteraard werd hier gehoor aan gegeven en zo geschiedde.

Na dit indrukwekkende moment, was het tijd om de wedstrijd in te gaan.
Op een ietwat drassig voetbalveld (veld 6) werd het startsignaal gegeven voor deze pot tussen ZSV en SV de Braak.
Al snel was de aanwezigheid van Benthe en Roos in ons team te merken, want deze 2 dames zijn doorgaans buiten het voetbal om al zeer bekwaam in gesprekken voeren, maar zodra die 2 hun geel-zwarte tenue aan hebben en binnen de witte lijnen staan, dan gaan alle gesprekken op snooze-stand en gaan ze direct over in duidelijk praten en communiceren met de teamgenoten. Het aansturen van elkaar en waarschuwen was waarschijnlijk een goede les voor de boys te noemen.
Door de geel-zwarten werd goed druk gezet op het spel van de Helmonders en dat wierp zijn/haar vruchten af in de 5e minuut.
In die 5e minuut werd de aanval over de linkerzijde opgebouwd en was het Thibe die de bal doorspeelde op Willem, Willem speelde snel door op Knut en die stond (hoe kan het ook anders als spits zijnde) dikke prima oog-in-oog met de keeper van de bezoekers. Koelbloedig tikte Knut de bal in het doel en opende de score. πŸ₯… 1-0
SV de Braak probeerde hierop een antwoord te kneden en kwam een paar keer voorbij de middenlijn, maar iedere bal die over de verdediging werd gespeeld werd keer op keer door Tim, Stijn, Luuk en Dries opgevangen, waardoor Daan niet zo heel veel hoefde te doen in het begin van de wedstrijd.
Op het middenveld probeerde Willem verschillende keren meerdere spelers uit te kappen en te passeren, maar wist ook vaak Koen en Benthe te bereiken.
Na 9 minuten kreeg ZSV een corner na een doelpoging van Willem die via de verdediging over de achterlijn was weg gewerkt. Willem nam de corner zelf en de bal kwam bij de 2e paal bij Roos terecht, voor haar appeltje-eitje en die schoot zonder aarzeling de 2-0 er in. πŸ₯… 2-0
Roos was hiermee 'los'! Amper een minuut na haar doelpunt haalde ze zomaar uit vanaf een meter of heel veel en de keeper moet zich even Drommel gevoeld hebben (red. je weet wel, die keeper van PSV die de bal dacht te stoppen, maar toch de bal tussen de benen door zag rollen). Na dit 'drommeltje' stond de stand dus op πŸ₯… 3-0
Na deze doelpunten regen werd het spel een stuk stabieler in beide richtingen. Waar ZSV steeds meer door het midden van het veld probeerde door te breken, kwam ook SV de Braak een paar keer kort bij het Zeilbergse doel.
Na 22 minuten was het de beurt voor Aiden om het veld in te komen voor Thibe. Dat deze wissel weer een goede bleek te zijn, was amper een minuut later te aanschouwen.
In minuut 23 waren het namelijk Aiden en Koen die samen door de verdediging zich met een scrimmage tot het doel wisten te ballen. Aiden rondde deze actie af. πŸ₯… 4-0
De storm-ram van de thuisploeg leek weer een boost te hebben gekregen. Roos kreeg een paar keer kans om haar tegenstander voorbij te spelen en de bal voor te slingeren en zo ook in minuut 26. Deze voorzet werd door de verdediging achter gewerkt, waarna Willem de corner weer geweldig voorslingerde. Nu stond Aiden daar als bijna perfect opgesteld. Heel bedeesd rondde hij dan ook af. πŸ₯… 5-0
Waar de meeste supporters al in gedacht richting kantine waren vertrokken voor de rust, vond Knut nog een mogelijkheid om de bal 2 minuten na de 5-0 te onderscheppen rond de middenstip. In zijn solo nam hij de bal uiteindelijk lekker op de slof en zette de score en de ruststand op 6-0. πŸ₯… 6-0

Tijdens de rust werd gekozen om even snel naar binnen te gaan, wat achteraf een goede keuze bleek te zijn, want de doelpuntenregen werd omgezet in een heuse korte regenbui.

De tweede helft beloofde een mooie voortzetting van de wedstrijd.
Neal kwam het veld in, zodat Dries even bij kon komen van zijn inzet op zijn nieuwe patta's en Luuk had groen licht gekregen om de verdediging achter zich te laten en meer naar voren te gaan voetballen.
Zowel Benthe als Roos bleven in het veld en wisten het coachen goed voort te zetten in de ploeg.
De bezoekers hadden in de 2e helft hun posities ietwat veranderd en stonden vanaf de aftrap een stuk stabieler op het veld. ZSV kwam er niet meer zo gemakkelijk door, waardoor de score niet meteen verder opliep.
Na 7 minuten zocht Willem vanuit zijn mid-mid positie de rechter zijlijn op en stormde op het doel af. Op het juiste moment gaf Willem de bal weer met Aiden mee, die op zijn beurt de lange verre hoek wist te vinden. πŸ₯… 7-0
Na dat doelpunt kwam het de rest van wedstrijd niet meer tot een aftrap, oftewel de score bleef 7-0. Nog enkele pogingen van onder andere Stijn, maar ook Tim die met de bal een heel eind tot het doel wisten te komen mochten helaas het doel niet meer bereiken. Het motivatie filmpje had in ieder geval zijn vruchten afgeworpen deze ochtend.

Tot slot werd deze overwinning samen met nog een andere rede tot een feestje ingezet en gevierd in de kleedkamer en daarna in de kantine. Voor de jongens staat er nu een vakantie voor de deur en ze zullen pas weer op maandag 6 mei de training gaan hervatten in de aanloop naar de volgende wedstrijd, die overigens ook weer op Sportpark de Kranenmortel mag worden gespeeld op zaterdag 11 mei tegen SV Budel JO13-2, aftrap 11:45 uur! Natuurlijk, ook dan zijn alle supporters weer van harte welkom!