5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Het is vandaag zaterdag 23 maart. Ik hoefde vandaag eigenlijk mijn wekker niet te zetten want ik werd al voor 8.00 uur wakker vanwege een kortstondige hagelbui. Net voor mijn vertrek naar het voetbalcomplex van ZSV, dook ik toch nog even de kast in om een trui te pakken. Het zonnetje scheen, maar het waaide behoorlijk buiten en eenmaal buiten voelde het toch wel fris aan.

De wedstrijd van vandaag is een wedstrijd op eigen bodem, op ons Zeilbergs grondgebied, tegen SV de Braak. Dit wordt de 3e keer dat ons team tegen SV de Braak uitkomt. Op 2 december versloegen wij SV de Braak met 9-0 en op 2 maart wisten wij op Helmondse bodem 10 doelpunten te scoren en SV de Braak wederom geen enkele. We hadden onze meiden afgelopen maandag met de training reeds voorbereid dat onze komende tegenstanders nu 2x sterker terug kunnen komen dan in de eerste helft van deze fase. Ook SV de Braak had vandaag bedacht om niet wederom met nul doelpunten naar huis te gaan.

De opstelling van vandaag: we spelen vandaag 3-3-2 met Anouck in de goal, Megan links back, Loïs links achter centraal, Benthe rechts back, Jayden verdedigende middenvelder, Jule links half, Fleur rechts half,  Suus diepe spits en Roos als hangende spits. Als reserve blijft dan over: Sesait en Renske.

De Wedstrijd

In een spannende thuiswedstrijd stonden de meiden van ZSV MO13-1 tegenover SV de Braak uit Helmond. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide teams vastberaden waren om de overwinning binnen te halen. De sfeer zat er goed in bij de ZSV-meiden toen de wedstrijd begon. Al snel lieten ze zien wat ze waard waren, met Fleur die na mooi overspel in de 5e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Een vroege voorsprong gaf het team vertrouwen, maar al snel bleek dat SV de Braak niet van plan was om zich zomaar gewonnen te geven. SV de Braak speelde hard en fysiek, waardoor er al snel pijn en tranen in de ogen van de ZSV-meiden waren. Vooral Loïs werd tot 2x toe hard aangepakt, wat het team leek te ontregelen. Maar ze moesten door, geen tijd om te treuren.

Net voor rust gooide het weer echter roet in het eten. Een plotselinge hagelbui en koude wind zorgden voor extra uitdagingen op het veld. Maar ondanks deze tegenslag gaf ZSV niet op. Het gehele team wist de aanvallen van SV de Braak te onderscheppen, maar speelde niet haar eigen spel. Door het agressieve spel van de Helmonders leken onze meiden enigszins bang, de bal werd al snel buiten de lijnen getrapt om een confrontatie te vermijden. Jayden wist als één van de weinige het hoofd koel te houden, en bewaarde daardoor enigszins de rust in het team.

In de rust kregen ze een peptalk van de coach en trainer, wat het team motiveerde om in de tweede helft weer sterker terug te komen.

De tweede helft begon met veel energie. Helaas werd een doelpunt van Suus afgekeurd vanwege buitenspel, wat het team niet ontmoedigde maar eerder motiveerde om harder te strijden. SV de Braak speelde steeds harder en agressiever, wat resulteerde in een aantal stevige overtredingen. Jule kreeg een stevige schouderduw en ging hard tegen de grond, terwijl Renske knap een geplande schouderduw ontweek, waardoor de tegenstander bijna in de boarding langs het veld dook. Ook was er een agressief opstootje tussen Roos en haar tegenstander, wat de gemoederen deed oplaaien. Gelukkig wist aanvoerster Loïs haar team weer terug in hun eigen spel te krijgen.

In de 51e minuut wist Renske opnieuw voor ZSV het net te vinden na goed overspel, waarmee de voorsprong werd vergroot. De ZSV-meiden bleven vechten. De overwinning werd uiteindelijk veiliggesteld door Roos, die in de 56e minuut een prachtige volley maakte, strak de goal in. Een fantastische prestatie van het hele team, dat zich staande wist te houden tegen het harde spel van SV de Braak. ZSV wist uiteindelijk met 3-0 te zegevieren, met een glansrijke rol voor Suus die drie assists op haar naam schreef.

We sloten deze dag af met een traktatie van Loïs vanwege haar naderende verjaardag, zondag 24 maart. Zakje chips voor haar teamgenoten en Bossche Bollen voor de leiders. Volgende week geen wedstrijd voor ons, het eerst volgende verslag kunt u weer lezen na onze wedstrijd op 6 april tegen ASV ’33 welke gespeeld wordt in Aarle Rixtel.

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.