Slechte wedstrijd voor ZSV MO13-1 tegen ASV '33 eindigt in een gelukkige overwinning.

ASV'33 MO13-1

0 - 2

ZSV MO13-1

31'
Jule van Gog (schot)
55'

tel. 0492-381924

Slechte wedstrijd voor ZSV MO13-1 tegen ASV ’33 eindigt in een gelukkige overwinning.

Het is vandaag zaterdag 6 april. Waar we afgelopen woensdag tussen de buien door nog onze 1e interland speelden tegen de meiden van Ruislip High School MO14-1 uit het Verenigd Koninkrijk, spelen we vandaag onder een stralend zonnetje van zo’n 25 graden.

Even kort terug voor wat info over onze vriendschappelijke wedstrijd:

Ruislip High School is een middelbare scholengemeenschap in Ruislip, in de Londense wijk Hillingdon. Zo’n 544 km van de Zeilberg verwijderd, met de auto (en een stukje met de trein) ben je al gauw een uurtje of 6 onderweg. Volgens de website van hun school hadden zij op dit moment Paasvakantie van 28 Maart t/m 15 April. We speelden op een half voetbalveld met middel grote doelen. We speelden 3 wedstrijden van 20 minuten 7 tegen 7. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 4- 4.

We verzamelen ons zoals gewoonlijk op het Sport Complex van ZSV. Vandaag 2 afwezigen: Renske en Laura. En we hebben 1 jarige πŸ₯³ in ons midden: Sesait. We nemen binnen de opstelling door, de taken van iedereen en motiveren iedereen om weer hun uiterste best te doen. Vandaag reizen we af naar Aarle Rixtel (voor sommige mensen een behoorlijke tongbreker) Heel vroeger was het nog Aarle en Rixtel, maar na ongeveer 1810 vormde dit tot één gemeente: Aarle Rixtel. Bekend als “de  Brabantse weerman” en komt uit Aarle Rixtel is Johan Verschuuren. Verschillende onder ons kennen vast nog wel één van zijn velen weerspreuken. Bijv.: Is het vandaag geen mooi weer, dan komt dat wel een andere keer. πŸ˜‚πŸ€£

De opstelling van vandaag: we spelen vandaag 3-3-2 met Anouck in de goal, Megan links back, Loïs links achter centraal, Benthe rechts back, Jayden verdedigende middenvelder, Fleur links half, Sesait rechts half,  Suus diepe spits en Roos als hangende spits. Als reserve blijft dan over: Jule.

De Wedstrijd

Op een stralende zaterdagmiddag, met de temperatuur op een aangename 25 graden, reisde ZSV MO13-1 vol verwachting af naar Aarle-Rixtel voor hun wedstrijd tegen ASV ‘33. De omstandigheden leken perfect voor een mooie pot voetbal, maar helaas draaide de wedstrijd uit op een teleurstelling voor de bezoekers.

De dag begon al met een matige warming-up: nota bene in de schaduw! De meiden bereidde zich voor op de strijd die voor hen lag. Echter, vanaf het eerste fluitsignaal leek het alsof ZSV MO13-1 niet helemaal in de wedstrijd zat. De eerste helft bracht slechts twee kleine kansen, waarvan er één resulteerde in een ongelukkig incident. Roos schoot hard op doel, welke door de keepster tegengehouden werd, maar bal kwam recht op de toppen van de vingers van de keepster van ASV, die gedwongen werd om gewisseld te worden vanwege de blessure.

Het spel van ZSV was verre van overtuigend. Ballen werden lukraak weggetrapt, zonder enige richting of strategie, wat resulteerde in een gefragmenteerde en onsamenhangende aanval. Er zat geen snelheid in het spel. De frustratie was voelbaar, zowel op het veld als langs de zijlijn.

In de rust werden de meiden dan ook stevig aangesproken op hun matige prestatie. De coach benadrukte de noodzaak om meer georganiseerd en vastberaden te spelen, en drong aan op een verbeterde inzet in de tweede helft.

De tweede helft begon veelbelovend voor ZSV MO13-1, met een mooie opbouw vanuit het team. Fleur gaf een perfecte assist op Jule, die de bal koelbloedig in het doel van ASV ‘33 schoot, waardoor de bezoekers eindelijk op voorsprong kwamen.

Maar zelfs na dit veelbelovende begin slaagde ZSV er niet in om hun spel naar een hoger niveau te tillen. Anouck maakte een slordige uittrap die bijna tot een tegendoelpunt leidde, maar gelukkig stond Loïs paraat om de situatie te herstellen en de dreiging weg te nemen.

Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een magere overwinning voor ZSV, tot Loïs in de laatste vijf minuten van de wedstrijd een moment van inspiratie had. Met een prachtige hoge bal verraste ze de tegenstander en schoot ze de bal over de keepster in het doel, waardoor de voorsprong werd verdubbeld en de overwinning veilig werd gesteld.

Ondanks de uiteindelijke overwinning was het duidelijk dat ZSV MO13-1 niet op hun best speelde. De wedstrijd liet zien dat er nog veel werk aan de winkel is voor dit team, zowel op het gebied van tactiek als mentaliteit. Hopelijk kunnen ze leren van deze ervaring en sterker terugkomen in hun volgende wedstrijd.

Niet alleen tijdens de wedstrijd had Loïs een moment van inspiratie. Ook na de wedstrijd in de Dug-out was het Loïs die riep: Johnnie, mag ik je Sultana opeten! Deze had ze gevonden in mijn ZSV-vestje, die in de Dug-out lag… πŸ€¨πŸ˜‚

Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 13 April om 10.00 uur op Zeilbergse bodem tegen ST Volharding MO13-1. Ik zou er bij zijn, als ik jullie was. πŸ˜‰

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.