5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

ZSV MO13-1 houdt haar punten in eigen zak.

Het is zaterdag 9 maart. Wij verzamelen ons om 9.00 uur op het Sportcomplex in de Zeilberg. Vergeleken met een andere thuiswedstrijd, moesten we vandaag ietsje eerder uit ons bed. Omdat er werkzaamheden aan de spoorwegovergang bezig waren. Ook hadden wij onze tegenstander uit Veghel netjes van te voren ingelicht, zodat zij het spoor niet bijster zouden zijn.

Vandaag spelen wij onze wedstrijd op eigen bodem tegen VOW MO13-1, welke momenteel 2e staan in onze competitie. Vanwege een blessure aan de kant van Renske en de afwezigheid van Laura hadden wij ons voorgenomen de hulp in te roepen van Manssoura Haroun en Fee Stoots. Manssoura heeft al weleens een enkele keer vaker met ons team meegevoetbald, Fee daarentegen, maakte hiermee haar debuut in een samenwerking met ons team.

De opstelling van vandaag: we spelen vandaag 3-3-2 met Anouck in de goal, Fee links back, Loïs links achter centraal, Benthe rechts back, Jayden verdedigende middenvelder, Manssoura links half, Sesait rechts half,  Suus diepe spits en Roos als hangende spits. Als reserve blijft dan over: Fleur, Jule en Megan.

De Wedstrijd

In een boeiende wedstrijd tussen ZSV en VOW was het ZSV dat sterk begon aan de eerste helft, met een overtuigende aanvalsdrang die al vroeg in de wedstrijd tot succes leidde. In de 5e minuut opende Manssoura de score voor ZSV, nadat ze alert reageerde op een rebound van het schot van Loïs. De thuisploeg liet zien vastberaden te zijn om hun voorsprong te behouden en bleef de druk opvoeren, waarbij ook nieuwkomer Fee haar mannetje stond en haar debuut met verve maakte.

Sesait toonde zich als een sterke schakel in het middenveld, waar ze regelmatig de bal wist te onderscheppen, maar soms ontbrak het haar net aan een beetje snelheid om de bal te behouden. Desalniettemin bleef ZSV gevaarlijk voor het doel van VOW en dat vertaalde zich in de 2-0 voorsprong in de 17e minuut, toen Suus de bal in het net schoof na een assist van Roos.

Met de steun van het thuispubliek in de Zeilberg leek ZSV op weg naar een comfortabele voorsprong. Echter, in de tweede helft was het momentum aan de kant van VOW. De bezoekers uit Veghel kwamen sterker uit de kleedkamer en begonnen meer druk uit te oefenen op de verdediging van ZSV.

Benthe en Loïs toonde zich samen als een ware muur in de verdediging van ZSV, waar ze keer op keer de aanvallen van VOW wisten te stoppen en de rest van de achterhoede bijeenhielden. Ook doelvrouw Anouck stond haar mannetje door met een paar uitstekende reddingen haar doel schoon te houden, ondanks de toenemende druk van VOW.

Hoewel VOW sterker was in de tweede helft, slaagde ZSV erin om stand te houden en hun voorsprong vast te houden, mede dankzij de dynamische aanvallende impulsen van Jayden, die zowel in de eerste als de tweede helft gevaarlijk was met haar doelgerichte spel. Ook Roos kreeg een opgelegde kans maar kwam helaas te kort in een 1-op-1 situatie tegen de keepster van VOW en de laatste kans was voor Jule, die een mooie pass van Suus niet wist te verzilveren.

Ondanks enkele gemiste kansen aan beide zijden eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor ZSV, waarmee ze hun positie in de competitie verstevigen. Terwijl VOW met opgeheven hoofd terugkeerde naar Veghel, wetende dat ze een sterke tweede helft hadden gespeeld tegen een geduchte tegenstander.

Voorlopig blijven we nog bovenaan in het klassement staan, onze volgende wedstrijd is op 16 maart uit tegen
ST Volharding/Sambeek MO13-1.

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.