51'

22 januari 2011 10:30

W Manders

Eindelijk na een lange winterstop en enkele zaalvoetbaltoernooien weer lekker naar buiten. Even leek de regen van afgelopen nacht nog roet in het eten te gooien, maar we konden toch aan de bak vanmorgen.
Erp bleek door omstandigheden maar 7 spelers te hebben, dus daar werd door Niels de tacktiek een beetje op aangepast. We hadden afgelopen week duchtig op conditie getraind, dus dat zou in de 2de helft de doorslag moeten geven. De opstelling zag er op het veld dus in de 1ste helft iets anders uit dan anders, met de bedoeling om Erp een beetje uit de tent te lokken, en daar dan in de 2de helft van te profiteren. Erp kwam al vrij snel op een 0 - 1 voorsprong door slap ingrijpen van onze verdediging. Onze verdediging begon sowieso een beetje slapjes aan de wedstrijd en gaf Erp wat gelegenheid tot combineren. Naarmate de 1ste helft vorderde werd er wat feller ingegrepen, en kregen we meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de 19de minuut tot de knappe gelijkmaker van Daan die de bal over de keeper heen lobte. Zoals gezegd werd in de rust het systeem omgegooid en gingen we met 3 spitsen en 3 verdedigers spelen. De bedoeling was om Erp vast te zetten rond hun eigen strafschopgebied. De 2de helft regende het kansen en we liepen in krap 10 minuten uit naar 4 - 1 door goals van 2x Remco en nogmaals Daan. Er waren veel goede combinaties te zien aan de zijkanten waar Erp zich geen raad mee wist. Toen vlak voor tijd de druk een beetje van de ketel was kon Erp toch nog een keertje scoren nadat van achter uit even de concentratie weg was. Het slotakkoord was voor onze boys en met name Koen. Hij scoorde in de laatste 2 minuten 2 keer. Al met al waren onze jongens vandaag erg gretig en hebben het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Laten we hopen dat we deze lijn in de competitie kunnen doortrekken, te beginnen volgende week tegen Mierlo Hout de kampioen van de najaarscompetitie.