B-Junioren (district), B1, 3e divisie E

19 februari 2011 15:15

Joosten, L.A.A.

Bekkerveld B1 – ZSV B1 19 februari 2011 15:15

Na een lange zit, staat ons een belangrijke wedstrijd te wachten. En wel tegen onze concurrent Bekkerveld B1. Als wij winnen, zouden we ze definitief achter ons laten, dus hun zullen er alles aan doen om de drie punten in Heerlen te houden.

We starten de wedstrijd nagenoeg compleet, op Tim Nijnens na, die nog steeds geblesseerd is. In het eerste kwartier zijn wij de bovenliggende partij. We krijgen ook een paar kansen, maar dat mocht niet baten. Niek van Dinther krijgt na 35 minuten de tweede gele kaart van de wedstrijd, nadat de nummer 10 van Bekkerveld er ook al een had verdiend. De laatste 5 minuten van de eerste helft blijft het gelijk opgaan met niet al te veel kansen. We gaan dan ook met 0-0 de rust in.

In de rust wordt duidelijk dat als we iets meer geven, we de 3 punten gewoon pakken.

Meteen 5 minuten na rust komen wij dan ook op voorsprong door een goede actie van Redouan Aitsaroe, die Luc van de Weerden met een goede voorzet bediend. Hij schiet hem goed in. Niet veel later scoren we weer. Dit keer uit een vrije trap van de zijkant die niet wordt aangeraakt. Dus dit doelpunt komt op naam van Rudy van den Berkmortel. In de 70ste minuut komt Bekkerveld weer terug in de wedstrijd, nadat ze weten te scoren uit een vrije trap die vanuit een moeilijke hoek wordt ingekopt. Door dit doelpunt komt de stand op 1-2 met nog 10 minuten te spelen. Bekkerveld krijgt nog kansen op de gelijkmaker, maar ook vandaag zit het geluk weer mee. Kevin van de Berg krijgt nog wel een kaart. Maar we zijn blij met deze overwinning en gaan met de 3 punten richting Zeilberg, met weer een gezellig avondje voor de boeg.