20 februari 2011 14:30

Berlo, M.F.M. van

Wedstrijdverslag Merefeldia 1 – ZSV 1

Vandaag stond de uitwedstrijd gepland tegen het Merefeldia uit Nederweert. Het sportpark was goed gevuld met mensen, ondanks de koude temperatuur. Gezien de ranglijst leek het een makkelijk middag te gaan worden, maar dit pakten vandaag toch anders uit.
ZSV begon aarzelend aan de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal kleine kansen voor Merefeldia. De eerste beste kans viel in de 10e minuut van de wedstrijd. Na een lange bal vanuit de verdediging van Merefeldia was het Koen Vaas die de bal naast Dirk van de Mortel schoot, echter werd zijn doelpoging van de lijn gehaald door Koen Kuunders. In de hoop dat ZSV nu hierdoor wakker geschud was, ging het juist weer fout, wat resulteerde in de 12e minuut tot een 1-0 voor Merefeldia. De goal werd gemaakt door Ken Boonen, die de ZSV verdediging te snel af was.
Hierna was ZSV wakker geschud en ging het al gauw op zoek naar de gelijkmaker. Zo kreeg Maarten Kuunders de eerste beste kans voor de Zeilbergers. Na een goed genomen corner van Geert Verhees kopte Kuunders nipt over. Ondanks dat ZSV na de 1-0 het betere van het spel had viel de volgende goal voor Merefeldia in de 30e minuut. Na onoplettendheid bij de Zeilbergers was het Ken Boonen die zijn tweede goal van de middag inschoot na een goed genomen corner. 2-0
ZSV kreeg dan toch eindelijk haar verdiende goal in de 40e minuut. Na een goede actie van Rick van de Putten, die zijn directe tegenstanders met snelheid de baas was, gaf hij de bal goed op de inkomende Hans Verbaarschot. Hij schoot de bal goed en beheerst binnen. 2-1
Nog net voor de rust kreeg Merefeldia een grote kans om de score uit te breiden. Echter vond de inzet van Errol van Kempen de paal.
In de rust maakten beide teams geen gebruik van wissels en stonden dus dezelfde teams weer aan het begin van de tweede helft waarin ZSV al gauw op zoek ging naar de gelijkmaker.
Na nog geen 10 minuten voetballen in de tweede helft was het raak voor de Zeilbergers. Na een vrije trap voor ZSV op ongeveer 25 meter afstand tot de keeper, genomen door Geert Verhees, leek de bal eenvoudig te worden opgepakt door de keeper van Merefeldia.
Echter liet hij de bal los waardoor een goed oplettende Hans Verbaarschot rustig binnen kon tikken. 2-2
Na een aantal kansen over en weer begon ook de sfeer rondom het veld grimmiger te worden en was tevens de spanning hoog. In de 75e minuut vond de enige wissel plaats bij ZSV. Ron Verlijsdonk moest plaats maken voor Rob van Bree, die na een aantal weken blessure weer fit genoeg was. In de 85e minuut was het dan toch ZSV dat aan het langste eind trok. Na goed doorzetten van Maarten Kuunders op de verdediging van Merefeldia heroverde hij de bal voor ZSV. Hij zag Hans Verbaarschot vrij staan in het zestien meter gebied en bereikte hem met een goede pass. Het vizier van Verbaarschot stond de gehele middag al op scherp en ook deze kans verzilverde hij. Na een beheerste aanname plaatste hij de bal op een mooie wijzen achter de goalie van Merefeldia. 2-3
Tot de laatste minuut bleef het spannend in Nederweert en in 90e minuut kwam ZSV nog goed weg. Ken Boonen zag zijn doelpoging net naast de paal verschijnen, waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.
Door deze belangrijke overwinning blijft ZSV nog altijd meedoen om het kampioenschap in de 3e klasse.