27 september 2009 14:30

ZSV – Sparta’18

Ruststand: 1-0

Eindstand: 1-1

Scheidsrechter Bus uit Ysselsteyn zullen ze voorlopig niet graag meer zien in Zeilberg. Hij liet een duidelijk buitenspeldoelpunt gelden, waardoor ZSV de punten moest delen met Sparta’18 uit Sevenum. De thuisploeg was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde afstand te nemen. De marge van één doelpunt bleek door de omissie van de scheidsrechter uiteindelijk niet voldoende om drie punten aan het totaal toe te voegen.

Al in de vijfde minuut waren de gastheren dichtbij een voorsprong. Hans Verbaarschot lokte slim een vrije trap uit die Marlon Altink rakelings over de kruising draaide. In de vijftiende minuut werd een inzet door een Limburgse verdediger van de doellijn gehaald. Na ruim een half uur was het dan wel raak. Rob van Bree schoot een vrije trap via de muur achter doelman Verhaag. De voorsprong was dik verdiend. Op slag van rust moest ZSV’er Bart van de Akker geblesseerd het veld verlaten.

Na rust geen ander beeld. ZSV bleef de lakens uitdelen, maar dan hadden ze buiten scheidsrechter Bus gerekend. Op iets minder dan een kwartier te spelen was het slap uitverdedigen van de ZSV-defensie wat de bal in bezit van de tegenpartij bracht. Het leer werd direct diep gespeeld op Roy Vullings, die duidelijk in buitenspelpositie verkeerde. Assistent-scheidsrechter Vogels van ZSV stak resoluut de vlag in de hoogte, maar Bus liet doorgaan. Vullings wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de onverdiende gelijkmaker binnen: 1-1.

In de 82e minuut raakte Bart van de Manakker geblesseerd toen hij zich verstapte. Omdat trainer John Elbers al door zijn wissels heen was, moest de thuisploeg met tien verder. Dat betekende niet dat de geelzwarten zich beperkten tot verdedigen, integendeel! Enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het invaller Maarten Kuunders die de bal in bezit kreeg en door dreigde te breken. Tom Nellen gebruikte alle middelen om hem tegen te houden, wat hem op rood kwam te staan. Zo was het weer tien tegen tien. Rob van Bree trapte de toegekende vrije trap rakelings over en daar bleef het bij.

De supporters van Sparta’18 keerden dik tevreden met het ene punt huiswaarts, maar die van ZSV morden nog lang na over het onrecht dat hun club was aangedaan.

Dirk vd Mortel, Bart vd Manakker, Thijs Joosten, Dennis Voncken, Bart vd Akker (Niek vd Berg), Geert Verhees, Marlon Altink, Rob van Bree, Rick vd Putten (Koen Kuunders), Hans Verbaarschot, Boy Verlijsdonk (Maarten Kuunders).