E-Pupillen (voorjaar), E1, Hoofdklasse B

19 maart 2011 10:30

Scheidsrechter

W Manders

In tegenstelling tot gisteren hadden we vandaag een stralend zonnetje om te voetballen. Het veld was goed bespeelbaar, op de doelgebieden na. Vandaag moest het dan gaan gebeuren, we wilden van die laatste plaats af, en met de wedstrijd tegen Rhode voor de winterstop nog in gedachten moest dat gaan lukken. Afgelopen maandag tijdens de demonstratie training van Rick de Rooij van Helmond Sport, werd alles nog eens super positief benaderd, en het geloof bij onze boys was er dan ook volop. De wedstrijd begon een beetje raar want voordat we het in de gaten hadden stonden we al met 0 - 1 achter. (nog niet wakker denk ik). Al vrij snel hierna werd dat foutje goedgemaakt door Davereaux die goed doorzette en de gelijkmaker binnenschoot. Halverwege de 1ste helft een erg ongelukkige fase voor ons, want nadat 1 van onze verdedigers weggleed in het strafschopgebied kon Rhode simpel de 1 - 2 binnentikken. Daarna nog een ongelukkige terugspeelbal van Twan, Rudy stond op het verkeerde been en was te laat om de bal nog te kunnen keren. Tergend langzaam rolt de bal in het doel. Stomme pech dus, en onnodig ook want we waren in de 1ste helft redelijk gelijkwaardig. Vlak voor rust komen we terug in de wedstrijd na een goede voorzet van Stan die door Koen goed werd binnengetikt. In de rust werd er vooral op gehamerd om te blijven voetballen. En het positie kiezen bij balbezit van de keeper van Rhode werd uitgelegd, zodat die constant de lange bal moest spelen. In de 2de helft bleek nogmaals dat onze jongens fysiek misschien wel het sterkste team zijn in de hoofdklasse, want we overrompelden Rhode in de 2de helft volledig. Rhode werd ver teruggedrongen, en bijna elke afvallende bal was voor ZSV en er werden vele duels gewonnen. Helaas bleek het gebrek aan scorend vermogen als een molensteen om onze nek te hangen want het balletje wilde er maar niet in. Toch een enorm compliment naar onze jongens want ze speelden erg goed vandaag, en de inzet was zeer goed, nu maar hopen dat dat eindelijk ook eens punten gaat opleveren.