3 april 2011 14:30

Scheidsrechter

Biest, H.W.

ZSV pakt periodetitel!

ZSV heeft met een overwinning op DESM uit Weert de periodetitel gepakt in de derde klasse. Op het eigen sportpark De Kranenmortel werd het 2-0 na een matige wedstrijd, waarin de thuisploeg deed wat het moest doen. In een saai eerste halfuur met een pover ZSV werden slechts enkele mogelijkheden gecreëerd, waarbij alleen Maarten Kuunders tweemaal dichtbij een treffer was met schoten van net buiten de zestien meter. DESM was alleen gevaarlijk met een afstandsschot dat goed uit de lucht werd gepakt door keeper Dirk van de Mortel. Vlak voor rust waren er nog twee kansen van Maarten Kuunders en Thijs Joosten, maar hun kopballen belandden niet binnen de palen.

Twee minuten na rust kreeg ZSV de volgende kans, waar Rick van der Putten net te kort kwam om na een voorzet van Ron Verlijsdonk binnen te glijden. In de 68ste minuut wist ZSV toch het eerste doelpunt te maken. Ron Verlijsdonk kopte een uitdraaiende vrije trap vanaf de zijkant feilloos binnen. Acht minuten later werd het zelfs 2-0. De bal belandde na  een scrimmage voor de voeten van Maarten Kuunders, die hard door het midden binnen schoot. Na deze treffer speelde ZSV de wedstrijd rustig uit, want bij deze stand was de periodetitel behaald. Voor het eerst sinds enkele wedstrijden hield de achterhoede weer eens de nul en de eindstand bleef daarmee dus 2-0.

ZSV mag zich de komende vijf wedstrijden gaan opmaken voor de nacompetitie. Koploper Helden heeft een voorsprong van negen punten en zal lastig te achterhalen zijn. Voor de Zeilbergers rest dus de mogelijkheid om via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen naar de tweede klasse. Dit zou na de promotie van vorig jaar uit de vierde klasse een topprestatie zijn, maar zeker niet onmogelijk gezien de kwaliteiten in de spelersgroep. Maar eerst staat voor volgende week de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Reuver op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om nog enigszins in het spoor van Helden te blijven.