... (schot)
44'

E-Pupillen (voorjaar), E1, Hoofdklasse B

2 april 2011 10:30

De goede wedstrijd van vorige week tegen Liessel kreeg vandaag een passend vervolg!!

Vandaag op een zonovergoten sportpark de kranenmortel de competitiewedstrijd tegen RKSV Schijndel. We hadden de avond ervoor al op uitnodiging van Mario Verlijsdonk, een bezoekje gebracht aan de competitiewedstrijd van Helmond Sport tegen Emmen. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk nog redelijk onverwacht in een 2 - 2 gelijkspel. Dit was een resultaat waar wij vooraf ook voor zouden tekenen, omdat Schijndel, toch najaarskampioen, de grootste titelfavoriet is in onze klasse. De voorbereiding verliep niet helemaal vlekkeloos omdat Davereaux, onze profvoetballer in de dop, vanmorgen veel te laat was. Hij had na de wedstrijd van Helmond Sport nog ff een bezoekje aan de kermis in Helmond gebracht. Resultaat een reservebeurt. Met het positiespel en aanvalskracht van Schijndel in het achterhoofd, besloten we wat verdedigende zekerheid in te bouwen, en met 3 verdedigers te starten. Zo konden we Schijndel wat laten razen, om in het verloop van de wedstrijd het strijdplan eventueel aan te passen. Blijkbaar had Schijndel hier nogal wat moeite mee want echte kansen waren er weinig te zien in de 1ste helft. Halverwege de 1ste helft werd er een verdediger wat meer doorgeschoven naar het middenveld, zodat we zelf ook aan opbouwen konden gaan denken. Dit resulteerde in 2 kansen voor ZSV. Helaas ging de inzet van Remco via de paal langs en de inzet van Stan werd door de keeper met de vingertoppen gekeerd. Vlak voor rust komt Schijndel dan toch op voorsprong. Kort hierna een aderlating voor onze ploeg, toen Rudy geblesseerd het veld moest verlaten. Daan ging de goal in.  In de rust werden de jongens nog eens bemoedigend toegesproken, en er werd vooral gehamerd op inzet. In de 2de helft bleek duidelijk dat Schijndel de beter voetballende ploeg had. Dit werd door ons voornamelijk gecompenseerd door inzet en fel afjagen van de tegenstander. Schijndel creëerde een handjevol kansen die allemaal niet benut werden. Aan de andere kant haalde Davereaux 2 keer vanaf de linkerkant verwoestend uit. 1 Keer ging de bal over, en bij de 2de kans ronselde de keeper de bal uit de kruising. Vlak voor tijd kregen we nog een corner die uit het strafschopgebied werd gekopt. Freek lette goed op en kon de afvallende bal oppikken en met een verschrikkelijke knal op goal schieten. De bal smoorde in de 16 meter waarna Koen kon aannemen een tegenstander uitkappen en koelbloedig binnenschoot.
Dit leek een behoorlijk mentale tik voor Schijndel en de wedstrijd liep zonder noemenswaardige kansen naar zijn eind. Een resultaat waar we trots op mogen zijn zeker ook verdedigend gezien.

Hieronder nog het verslag van Schijndel:

Schijndel/VITAM E1 verliest 2 punten van zichzelf

Na de zware uitwedstrijd tegen Rhode E1 van afgelopen woensdag(0-1), was het vandaag tijd om af te reizen naar Zeilberg(Deurne) waar ZSV als tegenstander in de Hoofdklasse-B competitie op het programma stond.

ZSV stond onderaan met 6 gespeelde wedstrijden en 1 puntje.

Met dit gegeven in hun hoofd gingen onze spelers vandaag blijkbaar het veld op. Er werd veel te gemakkelijk gedacht en qua gevoel waren de 3 punten al binnen zonder de wedstrijd te spelen. Maar natuurlijk zit voetbal zo niet in elkaar, dus het liep allemaal anders...

Onze verdediging ramde alle ballen weg zonder te kijken waarheen, onze aanvallers gaven een pass en bleven vervolgens zelf stil staan. Onze middenvelders waren niet bij de les.

Kortom Schijndel/VITAM E1 speelde vandaag tegen zichzelf EN de tegenstander.

Gelukkig was Keeper Roy vandaag wel bij de les en pakte hij in zijn eentje een punt voor het gehele team, door drie bijna onmogelijke schoten uit de bovenhoeken van zijn goal te houden.

Roy was vandaag erg goed !!

Het duurde tot de 21ste minuut, voordat Bjorn een mooie assist gaf op Brent, die dan eindelijk de 0-1 aantekende die er eigenlijk vanaf minuut 5 al had moeten zijn.

Twee minuten later schoot ZSV van 25 meter in de rechterbovenhoek, maar kwam Roy tegen met een geweldige redding. De 1-1 had kunnen vallen...

In de rust werd er gewezen op de "erg goed spelende back” van ZSV die werkelijk op elke bal die in zijn buurt kwam een sliding maakte, waardoor iedere bal uit het veld rolde. Hier moest gebruik van gemaakt worden. Tevens was de keeper geblesseerd en werd zelfs vervangen door een spelertje, dus dat zou kansen moeten bieden. En daarnaast moest Schijndel/VITAM E1 WAKKER worden en de kansen uitspelen in plaats van steeds veel te wild trappend om te gaan met alle ballen.

Maar toen de tweede helft begon veranderde er niet zo veel. Er werd wel iets beter gespeeld, maar nog steeds werd er geen ruimte gezocht en stonden er teveel spelers stil. Er waren wel kansen van Bas D. die net overschoot, Bjorn en Brent die net naast schoten, Keith die een schoot van 25 meter maar net naast zag gaan en een kopbal van Kai uit een corner die rakelings over ging.

Maar ook waren er spelers die om wat voor reden dan ook inhielden, als er een ZSV speler op hen afkwam, waardoor deze ZSV spelers hun actie konden maken en nog diverse keren gevaarlijk konden worden ook. Dit gebeurde ook in de 17e minuut van de tweede helft; een speler van Schijndel/VITAM E1 hield in en waardoor een speler van ZSV veel ruimte kreeg en zelfs mocht scoren. Hij maakte van een 0-1 voorsprong een gelijke stand; 1-1.

Dit was vanuit de kant van ZSV gezien overigens dik verdiend. Schijndel/VITAM E1 moet hier zelf het boetekleed voor aantrekken !!

Schijndel/VITAM E1 kan zichzelf verwijten dat het, ondanks de aanwijzingen van de leiders/trainer tijdens de wedstrijd en ook in de rust, zichzelf niet voor 100 procent gegeven heeft en ook niet met 100 procent concentratie gespeeld heeft.

Toch was er vandaag naast Roy’s goede keeperswerk nog een lichtpuntje; Mierlo Hout E1 won met 3-2 van NWC E1, waardoor de schade in de competitie gelukkig beperkt bleef.

Aanstaande woensdag wacht Schijndel/VITAM E1 de halve finale van de KNVB Beker tegen MVC E1. Dit team doet het momenteel niet zo goed in hun competitie, maar als Schijndel/VITAM E1 hier weer zo licht over denkt, dan kon het wel eens de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen zijn voor Schijndel/VITAM E1.

Mannen; we hebben vandaag allemaal twee puntjes laten liggen, maar hopelijk hebben we hier ook van geleerd. Wedstrijden moet je eerste helemaal uitspelen voordat je gewonnen hebt !! Scores, standen en logica alleen, zeggen in het voetbal niets !!